• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sabancı, Temsa Global'i satıyor

Ana faaliyet alanlarına odaklanmak isteyen Sabancı Holding, Temsa Global'in satışını gündemine aldı. Holding, satış dahil stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere Credit Suisse'i yetkilendirdi.

Sabancı Holding otobüs ve midibüs segmentlerinde üretim ve ihracat yapan bağlı ortaklığı Temsa Global'de stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere Credit Suisse'i yetkilendirdi.

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Sabancı Holding ana faaliyet alanlarında konsantrasyonunu artırmak üzere Temsa Global'in satışını gündemine aldı.

Bir kaynak, "Uzun zamandır bunu planlıyorlardı, şirketteki yapılandırmanın nedeni de satış için hazırlık yapmaktı" dedi.

Diğer bir kaynak ise, "Temsa stratejik yatırımcılar için anlamlı bir satın alma olabilir. Birkaç gün önce Temsa ile ilgilenen yatırımcılar ilk tekliflerini sundular" dedi.

Sabancı Holding yetkililerine ulaşılamadı. Credit Suisse konu hakkında yorum yapmadı.

Temsa, Mitsubishi ve Komatsu markalarının da Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Adana'da üretim tesisi bulunan şirket 4,000 adet otobüs ve midibüs, 7,500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada toplam 11,500 adet araç üretim kapasitesine sahip.
Küresel krizin yaşandığı 2008 yılının ardından organizasyonel olarak yeniden yapılanma sürecine giren şirket, unvanını Temsa Global olarak değiştirmişti. Temsa Global 2012 yılı sonunda da, Mitsubishi otomotiv dağıtım ve Komatsu iş makineleri birimlerini iki ayrı şirket olarak otobüs üretim faaliyetlerinden ayrıştırarak Temsa Global iştiraki haline getirme kararı almıştı.

Mısır'da da üretim tesisi bulunan Temsa, ülkedeki olaylar nedeniyle üretimini durdurmuştu. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2012 yılı konsolide cirosu 604 milyon dolar olurken, cironun 164 milyon dolarını ihracat gelirleri oluşturdu.

Temsa Global'in sermayesi 210 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Sabancı Holding'in Temsa'da yüzde 48.72 hissesi bulunurken, geri kalan paylar Sabancı ailesi üyelerine ait.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim