• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

'Saadet Partisi'nden İstanbul sürprizi gelebilir'

'Saadet Partisi'nden İstanbul sürprizi gelebilir'
İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından gözler Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım dışında seçime katılan parti ve adaylara çevrildi.

31 Mart sonuçlarına göre seçimi üçüncü sırada tamamlayan SAADET'te ise üç seçenek var. Partinin aday değiştirme seçeneği de gündemde. 

 Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından gözler muhalefet partilerinin alacağı tutuma çevrildi. CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları partilerinin yetkili organlarını toplarken, İstanbul seçimlerinde yarışı 103 bin oyla üçüncü sırada tamamlayan Saadet Partisi’nin tavrı da merak konusu oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu YSK kararı sonrası bir açıklama yapmadı. Karar bugün saat 14.30’da yapılacak haftalık olağan Başkanlık Divanı toplantısında ele alınacak. Ancak açıklamanın yarın yapılacak haftalık basın toplantısında açıklanabileceği belirtiliyor. Kulislerden edinilen bilgiye göre toplantıda aday çekme, mevcut adayla devam veya adayın kamuoyunda daha çok tanınan başka bir isimle değiştirilmesi gibi seçenekler masaya yatırılacak.

‘ADAY ÇEKMEK AK PARTİ’YE YÖNLENDİREBİLİR’

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, bir Saadet Partisi yetkilisi İstanbul seçmenlerinin profiline dikkat çekerek aday çekme yönünde bir kararın ya seçmenin sandığa gitmemesine ya da oyların bir kısmının AK Parti’ye gitmesine yol açabileceğini belirterek seçimden çekilme kararının doğru olmayacağını söyledi. Aynı siyasetçi mevcut aday Necdet Gökçınar’la yola devam edilebileceğini ancak adayın AK Parti tabanından daha fazla oy alabilecek kamuoyunda tanınan başka bir isimle değiştirilmesinin de gündeme gelebileceğini söyledi.

AK Parti ve MHP’nin İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinde seçimlerin kaybedilmesi nedenleri arasında HDP’nin aday çıkarmamasının yanı sıra Saadet Partisi’nin aday çıkarmasının da etkili olduğu yorumları yapılmıştı.

Gökçınar: Ben hazırım

Seçimin yenilenmesi kararının ardından bir tweet atan ve 31 Mart’ta SAADET Adayı olarak yarışa giren Necdet Gökçınar ise 23 Haziran için hazır olduğu mesajı verdi. Gökçınar paylaşımında, “YSK İstanbul Seçimleri’nin yenilenmesine karar vermiştir. Partimizin konuyla ilgili görüş ve kararı bugün yapılacak GİK toplantısından sonra Genel Başkanımız tarafından duyurulacaktır. Ben yeniden seçim çalışmaları için hazırım” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim