• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Rusya'da roket patladı:5 ölü, 3 yaralı...

Rusya'da roket patladı:5 ölü, 3 yaralı...
Eyalet nükleer şirketi Rosatom, Rusya'da yapılan bir deniz testinde meydana gelen roket patlamasının ardından beş kişinin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını doğruladı

Rostacom, kazanın sıvı yakıtlı roket motoru üzerinde yapılan testler sırasında meydana geldiğini söyledi.Kazada yaralanan üç personel, kazada ciddi yanıklar yaşadı.

Yetkililer daha önce Nyonoksa'da meydana gelen patlamada iki kişinin öldüğünü ve altı kişinin yaralandığını söyledi.Şirket, Rus medyasına, mühendislik ve teknik ekibinin, tahrik sistemi için "izotop güç kaynağı" üzerinde çalıştığını söyledi.

Nyonoksa bölgesi, deniz yoluyla başlatılan kıtalararası balistik füzeler, seyir füzeleri ve uçaksavar füzeleri dahil, Rus donanması tarafından kullanılan hemen hemen her füze sistemi için testler gerçekleştiriyor.

Severodvink’teki yetkililer, Nyonska’nın 47 km (29 mil) doğusunda, patlamadan kısa bir süre sonra radyasyon seviyelerinin yaklaşık 40 dakika boyunca normalden yüksek olduğunu ancak normale döndüklerini söyledi.

Yerliler tıbbi iyot almak için koştular, eczanelerin iyot stokları Arkhangelsk ve Severodvinsk kentlerinde tükendi .İyodin için acele daha önce 29.ru Arkhangelsk bölgesi için bir haber sitesi tarafından bildirilmişti .

fg.png

Düşük seviyeli radyasyon ani

Ayrıca, Nyonoksa'daki yaralıyı tahliye eden sağlık görevlilerinin kimyasal ve nükleer koruma kıyafeti giydiğini de belirtti.

Ukrayna’da 1986’da Çernobil nükleer felaketinde, Avrupa’ya yayılan büyük bir radyasyon yayılımı gönderen iyot stokları konusunda bir kriz oldu.

Perşembe günü, Severodvinsk idaresi radyasyonda 40 dakikalık bir ani artış bildirdi, bu da saatte 2 mikrosievere ulaştı, sonra normal 0.11 mikrosieverlere geri döndü. Her iki seviye de radyasyon hastalığına neden olamayacak kadar küçüktür.

Yönetim şimdi başak hakkındaki ifadesini çevrimiçi olarak sildi. BBC yetkililere niçin orada bulunduğunu sordular ve "bu olay savunma bakanlığının yetkisi altında olduğu için" dediler.

Savunma bakanlığı "atmosfere salınan zararlı kimyasallar bulunmadığı, radyasyon seviyelerinin normal" olduğu konusunda ısrar etti.

Mühimmat damping yangını
Bu hafta Rusya ordusunu içeren ikinci kaza.Pazartesi günü, bir kişi öldü ve diğer sekiz kişi de Sibirya'daki bir mühimmat deposunda çıkan yangında yaralandı.

Uçan cephaneler, bölgedeki bir anaokuluna ve okula zarar verdi. 9.500'den fazla insan tahliye edildi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim