• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Rusya’da kan donduran olay: 7 yaşındaki oğlunu 86 bin liraya satışa çıkardı

Rusya’da kan donduran olay: 7 yaşındaki oğlunu 86 bin liraya satışa çıkardı
Rusya'da kendi çocuğunu satışa çıkaran anne tepki topladı. Yedi yaşındaki oğlunu sosyal medya üzerinden satmaya çalışan anne polis tarafından tutuklandı.

Rusya, 36 yaşındaki Kırgızistan doğumlu kadını konuşuyor. Nargiza Aytmatova, 7 yaşındaki oğlunu 4 bin sterline (yaklaşık 86 bin liraya) satmak istediğini sosyal medyada paylaştı. Ardından anne oğlunu satın alacak sandığı kişiyle buluştu, ancak Aytmatova ile iletişim kuran kişi güvenlik güçlerinin planının bir parçasıydı.

Aytmatova, oğlunu bir kadına teslim etmeden önce öpüp vedalaştı. Çocuk, alıcı gibi davranan kadının elini tutarken annesi de çocuğuna daha sonra babasının gelip alacağı yalanını söyledi.

whatsapp-image-2022-08-16-at-14.24.27.jpeg

YENİ KOCASI İSTEMEMİŞ

Rus medyasının haberlerine göre; Aytmatova’nın yeni kocası çocuğu sevmediği ve borçları olduğu için çocuğu satmaya karar verdiler. Hatta, oğlunu bir organ nakli platformunda tek tek parçalarını bile satışa çıkardı.

Kadının ilanı üzerine polis gizli bir operasyon yürütmeye başladı ve alıcı gibi görünerek Aytmatova ile iletişime geçti. Üç çocuk annesi olduğu iddia edilen Aytmatova, Yekaterinburg’daki bir alışveriş merkezinde buluştuğu alıcıdan parasını alınca oğlunu verdi.

Bir kaynak, Aytmatova’nın sağlık kartı, sigorta poliçesi, doğum belgesi ve göçmen kartı da dahil olmak üzere çocuğun tüm belgelerini teslim ettiğini söyledi:

“Ne yaptığını tam olarak bilip bilmediği, oğlunu bir daha asla göremeyeceğini anlayıp anlamadığı birkaç kez soruldu, çünkü onu satın alanlar onunla herhangi bir temas kurmasını istemiyorlar. Aytmatova ise her şeyi anladığını söyledi.”

cocuk_saticisi1.jpg

ÇOCUĞUNU SATMAK İÇİN İLAN VERMİŞ

Operasyon, çocuğu satmaya yönelik çevrimiçi reklamların tespit edilmesinin ardından kölelik ve insan ticaretiyle mücadele grubu Alernativa ve Rus kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirildi. Kadın, organ nakillerine ayrılmış olanlar da dahil olmak üzere çeşitli sitelerde ilanlar yayınlamıştı.

Operasyon sırasında bir alıcıymış gibi anne ile iletişime geçildiğinde sakin tavırlar sergilemesi ise dikkat çekti. Memurlar, Kırgızistan doğumlu anneyi çocuk kaçakçılığı suçlamasıyla hızla gözaltına aldı.

cocuksaticisi2.jpg

Çocuk, şu an için sosyal hizmetlerin bakımında. Aytmatova’nın diğer iki çocuğu ise kocası ile birlikte.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim