• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Rus Krizine Teşvikli Çözüm

Rus Krizine Teşvikli Çözüm
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Turizminin Rusya krizinden etkilenmemesi ve desteklenmesi için yeni bir teşvik çalışmasının startını verdi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Turizminin Rusya krizinden etkilenmemesi ve desteklenmesi için yeni bir teşvik çalışmasının startını verdi. Kemer'de bulunan otelciler ve tur operatörleriyle görüşecek olan Başkan Gül, bu görüşmede her bir turist için 30 dolar tatil teşvik desteğinin sağlanmasını isteyecek.

Rusya ile Türkiye arasında devam eden uçak krizinden dolayı Kemer Turizminin etkilenmemesi için önlemler alan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yeni bir turizm teşvik çalışmasının startını verdi. Perşembe günü Kemer'de ki otelciler ve daha sonrasında da tur operatörleriyle görüşmeler yapacak olan Başkan Gül, krizden Kemer turizminin etkilenmemesi için turist başına 30 dolar teşvik desteği sağlanmasını isteyecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Daha önce Antalyaspor'a verdiği destekle de adından sıkça söz ettiren Başkan Mustafa Gül, Turist başına 30 dolar turizm teşvik desteğiyle de bir ilke daha imza atmış oldu. Bu çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uçak başına 6 bin dolar turizm teşvik desteğine yeni bir destek niteliğinde düşünülebileceğini ifade eden Başkan Gül, "İki ülke arasında yaşanan krizden sonra Bakanlığımızın sağladığı bu teşvik, yeterli olmadığı gibi esnaflarımızı da karamsarlığa sürüklemiştir. Biz Kemer turizminin hiç bir krizden etkilenmemesi için daima önlemler aldık ve almaya da devam edeceğiz. Bugün yaptığımız bu turizm teşvik desteği çalışmamızın hayata geçmesiyle beraber hem Kemer krizden etkilenmemiş olacak, hem de otelcimiz ve esnaflarımız karamsarlığa düşmemiş olacaktır" dedi.

Gül, "Turizm tanıtım vakfı ve anetlara gidip Kemer'e gelen turist başına 30 dolar ödeyecekler, yıl boyunca fiyat kırıp günlük 30-50 dolar vermek yerine yılda bir kez turist başına 30 dolar teşvik, Kemer satışında ilçeyi önemli bir yere getirecektir. Çünkü Kemer, Avrupalı turisti bir tarafa bırakıp Rus turiste yatırım yaptı. Burada bir siyasi ayrıştırma yok hepimizin mücadele verdiği çanak turizm. Tek hammaddemiz var o da turizmdir. Oteller dolacak işsizlik ortadan kalkacak, küçük esnaf da satış yapacak bu konuda duyarlıyız, yeter ki otelcilerimiz bize biraz destek versinler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim