• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Rus jetleri yanlışlıkla YPG mevzilerini vurdu!

Rus jetleri yanlışlıkla YPG mevzilerini vurdu!
YPG'nin 2 militanının öldüğü hava saldırısını 'koordinatları karıştıran' Rus uçaklarının düzenlediği ortaya çıktı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin sözde askeri kanadı YPG geçtiğimiz cuma günü “künyesi bilinmeyen” bir askeri uçağın mevzilerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini duyurmuş ve “uçağın hangi ülkeye ait olduğunu araştırdıklarını” duyurmuştu. Saldırıda 2 YPG’li teröristin öldüğü de vurgulanmış ve “Uçağın kime ait olduğu açıklansın, aksi halde bu saldırıyı düşmanca bir saldırı olarak ele alacağız ve ona göre tutumumuzu belirleyeceğiz” denilmişti. YPG mevzilerini ‘yanlışlıkla’ vuran uçağın ise bir Rus savaş jeti olduğu ortaya çıktı.

KOORDİNATLARI KARIŞTIRMIŞLAR!

Rus savaş uçaklarının Haseke bölgesinde Arap unsurlara hava saldırısı düzenledikleri sırada pilotlarının koordinatları karıştırması sonrası YPG mevzilerine bomba attıkları öğrenildi.

YPG’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA GELMİŞTİ

YPG tarafından olay sonrası yapılan açıklamada; “19 Şubat  günü saat 09.30 sularında hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen askeri bir uçaktan Hesekê’nin doğusunda yer alan Hekil Tişrîn bölgesindeki mevzilerimize yönelik bir saldırı gerçekleştirmiştir.  Bu saldırı ilk olarak el bombaları ardından da mermilerle mevzilerimiz hedef alınarak yapılmıştır. Yine bu uçak yaklaşık yarım saat aynı alanda dolaşmıştır. Bu saldırı sonucunda 3 savaşçımız şehadete ulaşırken, 2’si de yaralanmıştır.

Bu olaydan hemen sonra özel bir araştırma komitesi çıkarıldı. Olay yerinde patlamayan el bombaları bulunurken, bunlar hala incelenmekte ve askeri uçağın hangi ülkeye ait olduğu araştırılmaya devam ediyor. Üraştırmalarımız sonucu saldırıyı gerçekleştirenlerin künyesi de açığa çıkacaktır. Bu (uçağın) DAİŞ çetesine karşı oluşturulan uluslararası koalisyona bağlı uçaklar olmadığını biliyoruz. YPG komutanlığı olarak, bu saldırıyı gerçekleştirenler her kimse açık bir şekilde söylesinler ve bu olayı netleştirilsin. Aksi halde bu saldırıyı düşmanca bir saldırı olarak ele alacağız ve ona göre tutumumuzu belirleyeceğiz” denilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim