• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Rotary Federasyonu’ndan Çanakkale’de Trafik Çalıştayı

Rotary Federasyonu’ndan Çanakkale’de Trafik Çalıştayı
İzmir'de yapılacak Trafik Şurası öncesinde düzenlenen çalıştayda, Rotaryenler Çanakkale'de kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve sivil toplum örgütleri...

İzmir'de yapılacak Trafik Şurası öncesinde düzenlenen çalıştayda, Rotaryenler Çanakkale'de kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile biraraya geldi.

Ölümlü ve yaralanmalı kazaları asgariye indirmek için trafik bilinci oluşturmaya yönelik projeler geliştiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı Rotary kulüpleri, Mart ayında İzmir'de düzenlenecek Trafik Şurası'na hazırlık amacıyla trafik çalıştayları gerçekleştiriyor. Bursa'dan sonra Çanakkale'de yapılan 2. çalıştayda Trafik Şurası'nda ele alınması gereken konular gündeme getirildi.

Çanakkale Rotary Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı ve Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Kongre & Fuar Merkezi'ndeki çalıştaya Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi'ne bağlı tüm birimlerin temsilcileri, Jandarma yetkilileri, AFAD ekipleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, rehberlik öğretmenleri, sürücü kursları yetkilileri, şoförler derneği temsilcileri, engelli öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlalar katıldı.

Çalıştayı Çanakkale Emniyetten Sorumlu Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Trafik Şube Müdürü'nün de izledi. Yayalar, engelliler, çocuklar, saygı ve sevgi, terbiye, hoşgörü, ambulans hizmetleri, trafikte öncelikli araçlar; trafik eğitimi ve kurallar, trafikte tehlike saçanlar, sosyal medya, büyükşehirlerdeki park sorunu ve park yerleri konularında görüşler dile getirildiği çalıştayda, bu konuların İzmir'deki Şura'da ele alınması istendi. Çalıştayda söz alan konuşmacılar, trafik sorunları ve çözüm önerilerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve koordineli çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladılar.

Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, çalıştayda yaptığı konuşmada, federasyona bağlı Rotary kulüplerinin trafik bilinci oluşturulmasına yönelik güzel çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Çalıştayların ardından İzmir'de yapılacak Trafik Şurası'nın Türkiye'deki trafik sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını inandığını dile getiren Dr. Reha Akın, ölümlü ve yaralanmalı kazaların insanlarda travmaya yol açtığını, maddi hasarlı kazalarda büyük oranda ekonomik kayıp yaşandığına dikkat çekti.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu olarak, toplumsal gelişime katkıda bulunmak için bir dizi çalışma yaptıklarına vurgu yapan Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, bu dönem yürüttükleri sosyal projelerin başında trafik bilinci oluşturulmasına yönelik çalışmalar geldiğini belirtti. Ölümlü ve yaralanmalı kazaların diğer trafik sorunlarının, Türkiye'nin kanayan yarası durumunda olduğunu belirten Dr. Reha Akın, "Türkiye, konuyla doğrudan ya da dolaylı bağlantılı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla bu sorunun üzerine gitmeli ve gelişmiş ülkelerdeki gibi trafik kazalarını en aza indirecek çözümler üretmelidir. Biz, Rotaryenler olarak duyarlı davranarak, bu konuda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz" dedi.

Rotary Federasyonu’ndan Çanakkale’de Trafik Çalıştayı

Rotary Federasyonu’ndan Çanakkale’de Trafik Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim