• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Romanyalı Öğrenciler Rektör Battal’ı Ziyaret Etti

Romanyalı Öğrenciler Rektör Battal’ı Ziyaret Etti
Hakkari'nin Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi'nin "Sanal Gerçeklik" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Romanyalı öğrenciler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi...

Hakkari'nin Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi'nin "Sanal Gerçeklik" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Romanyalı öğrenciler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti.

Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği "Sanal Gerçeklik" projesi kapsamında Romanyalı 6 öğrenci ile YYÜ'den 14 öğrenci Rektör Prof. Dr. Peyami Batal'ı ziyaret etti. YYÜ Senato Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Battal, öğrencilerin Türkiye'den güzel dostluklar ve izlenimlerle ayrılacaklarını umduğunu söyledi. Üniversitede 15 fakülte, 4 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu olduğunu ifade eden Rektör Battal, 30 bin öğrencisiyle YYÜ'nün Türkiye'de önemli üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti. Romanyalı öğrencilere Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri gerektiğini söyleyen Battal, "Üniversitemizi gezdiğinizde çok büyük ve güzel bir yerleşkeyle karşılaşacaksınız. Burada edindiğiniz izlenimleri Romanya'da anlatmanızı istiyorum. Erasmus kapsamında buraya gelme konusunda orada arkadaşlarınızı teşvik edebilirsiniz. Burada bizim kültürümüzü tanıma fırsatınız da olacak" dedi.

Proje Koordinatörü ve Yüksekova Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ergül Özmen ise, proje hakkında bilgi verdi. Özmen'in bilgi vermesinden sonra yabancı öğrenciler Rektör Battal'a üniversite hakkında sorular sordu.

Ziyaret, Rektör Battal'ın öğrencilere içinde YYÜ'yü tanıtıcı kitapçıklarının da olduğu hediye paketi verme ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Öğrenciler daha sonra YYÜ yerleşkesini gezmek için rektörlükten ayrıldı.

Yabancı öğrencilerin ziyaretinde Van MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Altın da hazır bulundu.

Romanyalı Öğrenciler Rektör Battal’ı Ziyaret Etti

Romanyalı Öğrenciler Rektör Battal’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim