• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

"Resfebe" Yarışması Sonuçlandı

"Resfebe" Yarışması Sonuçlandı
Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçe genelinde düzenlediği "Resfebe" yarışması sonuçlandı.

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçe genelinde düzenlediği "Resfebe" yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler Vali Mustafa Yaman'ın da katıldığı törenle ödüllendirdi.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 287 ortaokul ve 124 lise öğrencisinin katıldığı "Resfebe" yarışmasında dereceye giren 6 öğrenciye ödülleri verildi. Valilik birinci açılan sergide yapılan resimler sergilendi. Sergi açılışına Vali Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Karataş, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan ve Resfebe hakkında bilgi veren Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, özellikle son bir kaç yıldır Resfebe'ye ilginin arttığını söyleyerek, Resfebe'nin zeka oyunları arasında yükselen bir yıldız olduğuna dikkat çekti. Çelik, "Resfebe; resim ve alfabe kelimesinden türerken resimler ve harfleri farklı şekillerde kullanarak bir kelimeyi veya cümleyi buldurmaya dayanan bir akıl oyunu türü olarak karşımıza çıkıyor. İlk adı Rebus olan bu akıl oyununu güncel adı resim ve alfabe kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Dikkat ve konsantrasyonu geliştirmesi, kavramları ilişkilendirme becerisi kazandırması gibi eğitimin basamaklarında büyük katkı sağladığından çocuklar için oldukça eğiticidir" dedi.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Resfebe yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise Liseler de 1.nci Mebruka Hakkı Kabakçı, 2.ci Buse Yıral, 3.cü Meryem Akbıyık, Ortaokullarda ise 1.nci Alissa Roze Vincicne Banan, 2'ci Kevser Oruç ve 3'cü ise Ayşe Uçkun oldu.

"Resfebe" Yarışması Sonuçlandı

"Resfebe" Yarışması Sonuçlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim