• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Rektör Yıldız; “Öğrenciler 2 yıllık bölümleri tercih ediyor’’

Rektör Yıldız; “Öğrenciler 2 yıllık bölümleri tercih ediyor’’
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'da katılım gösterdi. Burada açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız," Hukuk fakültesi ile ilgili inşallah gelecek yıl öğrenci almaya başlıyoruz. Son çıkan ilanımızda hukuk fakültesinde 2 profesör 2 doçent ve 3 yardımcı doçent oluyor ve araştırma görevlilerimizden lisans ve doktorayı devam ettirenler var. 2021 yılı içerisinde doktorasını bitirip gelecek olan arkadaşlarımıza da kadro vereceğiz. Böylece güçlü bir şekilde şekilde eğitime başlayacağız" dedi.

" Hukuk fakültesi ve konservatuvar bölümleri açılacak'

Rektör Yıldız, " Bazı bölümlerimize öğrenci gelmiyor. Bu Türkiye'nin genelinde Anadolu'da birçok üniversitede olduğu gibi bizde de öğrenci sayısında azalmalar yaşanıyor. Örneğin Mühendislik fakülteleri. En çok öğrenci gelen yerler sağlıkla ilgili bölümlerimiz. Eğitim fakültemiz doluyor, İlahiyat fakültemiz doluyor. Daha önce öğrenci alamadığımız yerlerde biri konservatuarımızdı. Konservatuarımıza da şu anda gerekli öğretim üyelerimiz sağladık. İnşallah gelecek yıl konservatuvarımıza da öğrenci almış olacağız. Bu sene Zara'da meslek yüksekokulumuza hiç öğrenci gelmedi. Orasıyla ilgili şu anda bir çalıma yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler 2 yıllık bölümleri tercih ediyor

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, "Öğrencilerin tercihlerine baktığımızda 8 bin 600 civarında öğrenci gelmişti. Bunlardan 4 bin 600- 4 bin 800 civarında öğrencilerin ilk tercihleri olmuş. Öğrenci sayılarına baktığımızda elbette Sivaslı öğrenciler tercih ediyor. Tokat, Kayseri, Yozgat, Samsun, Maraş gibi komşu illerimizden daha çok tercihlerin olduğunu görüyoruz. 80 ayrı ülkeden yabancı öğrencimiz var. Öğrenci şöyle bakıyor. Diyor ki" ben bu fakülteyi bitirdiğimde okulu okuduktan sonra görev alabilecek miyim" en büyük şey bu. Onun için ikinci ve üçüncü yerleştirmelerde 4 yıllık lisans programları yerine 2 yıllık önlisans programlarımız doldu. 2 yıl okur işe başlarım diyor. Öğrencide velide bu şekilde bakıyor" ifadelerini kullandı.

Rektör Yıldız; “Öğrenciler 2 yıllık bölümleri tercih ediyor’’

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim