• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Rektör Prof. Dr. Özcan, Rektörlük Seçimlerini Değerlendirdi

Rektör Prof. Dr. Özcan, Rektörlük Seçimlerini Değerlendirdi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, geçtiğimiz günlerde yapılan rektörlük seçimlerini değerlendirerek, Nobel Kimya Ödülü...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, geçtiğimiz günlerde yapılan rektörlük seçimlerini değerlendirerek, Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a 2 oy çıkmasını "Bir saygı anlamında oy çıktığını düşünüyorum" şeklinde yorumladı.

Prof. Dr. Özcan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2547 Sayılı Kanun çerçevesinde rektörlerin 4'er dönemde görevlendirildiklerini belirterek, "Bu görevin sonunda da üç aşamalı bir seçimimiz var. O üç aşamanın ilk aşaması da üniversite öğretim üyeleri temayül yoklaması şeklinde oluyor. Üniversitemizde 6 adet çıktı ve arkadaşlarımız projelerini öğretim üyeleriyle, üniversite mensuplarıyla paylaştılar. Huzurlu bir seçim yapıldı. Bu seçim üniversitemize yakışan olgunlukta geçti. Ben bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra biz bu seçim çerçevesinde 6 adayımıza Yüksek Öğretim Kurulu'nda görev vereceğiz. Yüksek Öğretim Kurulu, değerlendirme yaptıktan sonra 3 ismi Cumhurbaşkanlığı makamına arz edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da, takdirlerini kullanarak üniversitemizin yeni rektörünü belirleyecekler. Böylelikle muhtemelen 2016 yılı itibariyle yeni arkadaşımız, yeni hocamız görevi devir alacak ve hizmetlerine devam edecek" dedi.

"NOBEL ÖDÜLÜ MÜNASEBETİYLE AZİZ HOCA'YA SAYGI ANLAMINDA OY ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a 2 oy çıkmasının şüphesiz sürpriz olduğunu anlatan Özcan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin iftihar vesilesi olan Nobel Ödülü münasebetiyle Aziz Hoca'ya bir saygı anlamında bir oy çıktığını düşünüyorum. Benim şahsıma çıkan 2 oyla alakalı olarak, ben burada iki dönem rektörlük vazifesini tamamladığım için artık devam etmem mümkün değil ama bütün arkadaşlarımız da bunu biliyorlardı. Bana bir mesaj verildiğini düşünüyorum. Ama benim şahsımdan bağımsız olarak Aziz Hoca'ya böyle bir mesaj gönderilmesi beni de çok mutlu etti. Üniversite bir anlamda Aziz Hoca'nın şahsında bilimin merkezi. Aziz Hoca da bilimin en üst basamağında tamamlamış bir isim. Hatırlanması insan olarak ve taşıdığımız değerler olarak beni çok mutlu etti. Her kim arkadaşımız böyle bir jest düşündüyse kendisine çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim