• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Rektör Polat’tan Öğrencilere Başarı Dileği

Rektör Polat’tan Öğrencilere Başarı Dileği
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere başarılar diledi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Muş Sınav Koordinasyon Kurulu (SKK) Başkanlığı görevini de yürüten MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat; kentte 42 binada, 571 salonda, 9 bin 594 adayın sınava gireceğini belirtti. Sınav günü velilerin ve öğrencilerin herhangi bir kaygı duymadan sınav yerlerine gitmelerini isteyen Rektör Polat, sınavın yapılacağı günün öncesi, cumartesi günü sınav salonlarının adaylar tarafından görülmesinin sınav heyecanını azaltacağını hatırlattı.

Velilerin öğrencilere hem sınav öncesinde hem de sınav sonrasında sahip çıkmalarının şart olduğunu kaydeden Rektör Polat, en nihayet bu sınavın bir hayat-memat meselesi olmadığını, velilerden telafisi mümkün olan bir sınavın "son fırsat", "son şans" gibi ifadelerle öğrencilerin algı dünyasında korkunç bir senaryoya dönüştürülmemesi uyarısında bulundu. Sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ulaşımdan güvenliğe kadar her konunun ele alındığını ifade eden Rektör Polat, "Pazar günü öğrenciler kadar aileler de sınavdan geçecektir "dedi.

Üniversitenin tüm yerleşkelerinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların cumartesi günü açık olacağını, sınava girecek öğrencilere elden geldiğince yardımcı olunacağını ifade eden Prof. Dr. Polat, "Ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak değerli insanların hafta sonunda yapılacak bu sınavla seçilecek öğrenciler arasından çıkacağını unutmamamız gerekiyor. Şehir olarak sorunsuz bir sınav süreci yaşamamız için hemşehrilerimizin de üzerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızdan, o gün kendilerini öğrenci velilerinin yerine koymalarını istiyoruz. Özellikle civar illerden ya da ilçelerden sınava girmek için şehir merkezine gelecek öğrencilere ve ailelerine Muş halkı ve esnafı olarak göstereceğimiz misafirperverliğin, bundan sonraki sınavlarda çok daha fazla insanımızın güvenle ve mutluluk duyarak şehrimizi tercih etmesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Polat, ayrıca Muşlu öğrencilerin YGS'de arzu edilen düzeylere çıkması için fedakârca çalışan idarecilerle öğretmenlere, büyük bir heyecan içinde sınav gününü bekleyen öğrencilerle ailelerine üstün başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim