• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Rektör Durmuş’tan Afrikalı öğrencilere sahur ziyareti

Rektör Durmuş’tan Afrikalı öğrencilere sahur ziyareti
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversitelerinde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle sahur yaptı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversitelerinde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle sahur yaptı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş, Çad ve Sudanlı öğrencilerin kaldığı eve gece vakti ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Durmuş'u karşılarında gören Afrikalı öğrenciler, şaşkınlığını gizleyemedi. Öğrencilerle sohbet edip, sahur yapan Rektör Durmuş, Afrikalı öğrencilerin Osmanlının emaneti olduğunu söyledi. Rektör Durmuş, öğrencilerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bu gece çat kapı yaparak misafir öğrencilerimizin sofrasına konuk olduk. Osmanlı'nın bize emanet ettiği kardeşlerimizin sofrasında aşlarını paylaştık. En güzel sahurlardan birini yaşadım. Çünkü insan kardeşleriyle mutludur" dedi.

Bu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönül elçileri olacağını belirten Rektör Durmuş, en güzel şekilde ülkelerinde Türkiye'yi tanıtacaklarını dile getirdi. Rektör Durmuş, Batman Üniversitesi'nde 60'a yakın ülkeden 125 misafir öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydederek, Bu öğrencilerimizin çoğunluğu Mısır, Suriye, Çad, Sudan ile Orta Doğu ülkelerinden gelenler oluşturuyor" diye konuştu.

Rektörü kapıda görünce büyük şaşkınlık yaşadığını dile getiren Çadlı öğrenci Muhammed Elemin Abdullah, rektörün kendilerini sahurda ziyaret etmesinden duyduğunu sevinci dile getirdi. Rektör Durmuş'a sürpriz ziyaretinden dolayı teşekkür eden Abdullah, "Rektörümüzün evimize gelmesi bizleri çok sevindirdi. Ülkemizde öğrenciler rektörleri senede bir ancak görürüz. Ama burada rektörümüzle aynı masada oturup, dertleştik" şeklinde konuştu.

Sudanlı Hasan İdris Hasan da, sahurda sofralarındaki yemeği rektörle paylaşmaktan duyduğu memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çadlı öğrenci Ebubekir Ahmad Tahir ise "Ziyareti için kendisine teşekkür ediyoruz. Samimiyetiyle, güzel davranışıyla bizleri çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim