• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Rektör Çelebi: Üniversite öğrencisi pasif değil, mücadele eden olmalıdır

Rektör Çelebi: Üniversite öğrencisi pasif değil, mücadele eden olmalıdır
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversite öğrencisinin pasif, alan değil, üniversite öğrencisinin mücadele eden...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversite öğrencisinin pasif, alan değil, üniversite öğrencisinin mücadele eden olması gerektiğini söyledi.

MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öncülüğünde Sakarya Üniversitesi ve Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenen "Gençlerle 360 Derece 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi', Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek kongrenin bu yılki teması "Küresel Rekabet Ortamında Girişimcilik, İnovasyon ve Stratejik İşbirlikleri" olarak belirlendi. Kongreye 11 ülkeden 20 üniversite öğrencisi katıldı.

MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Miynat, 2014 yılında ulusal olarak başlayan kongrenin bu yıl uluslararası olarak belirlendiğini söyledi. Miynat, "İnovasyon, Ar-Ge özellikte gelişmekte olan ülkeler veya az gelişmiş ülkeler açısından çok önemlidir. Bu ülkelerin gelişme potansiyellerinin artırılması, orta gelir tuzağı dediğimiz tuzaktan kurtulmaları ve gelişmiş ülke statülerine kavuşmaları açısından önemlidir. Bu konunun özellikle genç nesiller tarafından öğrenilmesi ve bilimsel anlamda tartışılmasını uyun gördük." dedi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de mensubu olduğu fakültenin böyle bir uluslararası kongre düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi. Üniversiteler olarak bilimsel faaliyetler düzenlediklerini hatırlatan Çelebi, öğrencilerin düzenlediği bu tür etkinliklerin kendileri açısından daha önemli olduğunu ifade etti. Çelebi, "Bizler üniversiteler olarak öğrenci odaklı hareket etmek zorundayız. Dolaysıyla öğrenci üniversite hayatının sadece sınıflardaki eğitim esasıyla değil, üniversitenin bütün faaliyetlerinde önde ve öncü olmalıdır. Üniversite öğrencileri pasif, alan olmamalıdır. Organize eden, katılımcı, mücadele eden, diğer üniversitedeki öğrencilerle hareket eden, tartışan, mücadele eden öğrenciler olmalıdırlar. Öğrencilerimizin önlerini açmalıyız." diye konuştu.

Üniversitelerin temel misyonunun öğrencilere her türlü bilgiyi aktarmak olmadığına dikkat çeken Çelebi, "Elbette temel konular öğrencilere aktarılacak. Ondan daha önemlisi bilgiye ulaşmanın yollarını öğrencilerimize öğretmeliyiz. Bilgiye ulaşmanın kaynakları çok arttı. Bilgiyi elde etmek tek başına yeterli değil. Bilgiyi kullanmak, bilgiyi önemsemek önemlidir. Öğrendiklerini bütün dünyanın faydası için kullanın. Bu hakikat yolculuğunda bizler sizlere yardımcı olacağız ama sizler tek başınıza hareket edeceksiniz. Bunun için kendinize güvenin. Bunun için bu tür etkinlikleri kendi başınıza düzenlemelisiniz." şeklinde konuştu.Cihan

Rektör Çelebi: Üniversite öğrencisi pasif değil, mücadele eden olmalıdır

Rektör Çelebi: Üniversite öğrencisi pasif değil, mücadele eden olmalıdır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim