• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Rektör Ayrancı’dan örnek uygulama

Rektör Ayrancı’dan örnek uygulama
Ayrancı'nın talimatı ile hayvan barınağına gönderilen artık yemeklerin içinde bundan sonra hayvanların sağlığını tehdit eden maddeler bulunmayacak.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ayrancı örnek uygulama başlattı.

Ayrancı'nın talimatı ile hayvan barınağına gönderilen artık yemeklerin içinde bundan sonra hayvanların sağlığını tehdit eden maddeler bulunmayacak. Bunun için yemekhane düzeni değiştirildi. Masalardan kürdanlar kaldırıldı, peçete, plastik ve benzeri gibi hayvanlara zarar veren maddelerin yemek atıklarıyla karışmasının önüne geçilecek tedbirler alındı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, üniversite yemekhanesinde artan yemeklerin, her gün düzenli olarak Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan hayvanlara gönderilmesi talimatını verdi.

Rektör Ayrancı, "Yaratılanı sev yaratandan ötürü" düsturuna sıkı sıkıya bağlı olan ecdadımızın hayvanları ve çevreyi koruyacak türden birçok vakıf kurduğunu, onların sevginin bir bütün olduğuna, hayvan sevgisinin olmadığı bir toplumda insan sevgisinin de tamamlanmış olmayacağına inandığını belirten Rektör Ayrancı, şahsının ve yakın çalışma arkadaşlarının da bu inanca sahip olduğunu ve her fırsatta bunu göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Ayrancı, "Öyle ki, sokakta bulduğumuz bir yavru köpeği sahiplendik ve uzunca bir süredir de rektörlük binamız önünde bakıyoruz. Böylelikle hayvan bakabilme konusunda imkânı olan personelimize örnek olmak istedik. Yine duyarlı çalışma arkadaşlarımız, yemekhanemizde artan yemeklerin çöpe gittiğini ve bu artan yemeklerin Çankırı Belediyesinin köpek barınağına gönderilerek değerlendirilebileceğini tarafıma ilettiler. Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre ise içerisinde kürdan, peçete vb. diğer atık maddelerinin bulunduğu yemeklerin hayvanların boğazına kaçarak zarar verdiğini ve hatta ölümlerine bile yol açabileceği öğrendik. Bunun üzerine yemekhanedeki kürdanların kaldırılması, peçetelerin ise yemek artıklarının içerisine atılmaması hususunda gerekli ikazları yaptık. Hayvan barınaklarına, artık yemek gönderen diğer kurum ve kuruluşların da aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Barınağı da ziyaret eden Rektör Hasan Ayrancı, burada bulunan veteriner hekimlerden bilgi alarak merkezin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve bundan sonraki süreçte de üniversite olarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Üniversite yemekhanesinde artan yemeklerin barınaktaki hayvanlara gönderilmesinin örnek bir davranış olduğunu belirten merkez yetkilileri, başta Rektör Ayrancı olmak üzere bu uygulamanın hayata geçirilmesine vesile olan herkese teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim