• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin 2016 yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı'nda 4'üncü kez birlik başkanı...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin 2016 yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı'nda 4'üncü kez birlik başkanı seçildi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin 2016 yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı, CVK İstanbul Otel'de gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı'na Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Meclis Toplantısı, Başkan Recep Altepe'nin açılış konuşmasıyla devam etti. Toplantıda, Birlik Başkanı, 1'inci ve 2'nci başkan vekilleri ile Birlik Encümen Üyeleri seçimi yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda tek aday olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Ayrıca toplantıda en dikkat çeken karar ise Birlik adına, Kilis'in Nobel Barış Ödülü Adaylığının desteklenmesi oldu.

"4'ÜNCÜ DEFA SEÇİLMİŞ OLDUK"

Marmara Belediyeler Birliği'nin ülkenin 1975 yılında kurulan en eski birliklerinden biri olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, "Marmara Belediyeler Birliği ülkenin en eski birliği ve bu konuda rol, model ve şu anda Türkiye'de de yerel yönetimler dalında örnek çalışmalara imza atan bir birliktir. Başta çevre konusu olmak üzere, tüm belediye ve yerel konularda çalışma yapan birliğimize bizde 4'üncü defa seçilmiş olduk. Şimdi aynı şekilde bu çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Türkiye hedefleri olan bir ülke ve ülkemize bu hedefler doğrultusunda katkı sağlayacak olan tabi ki yerel yönetimlerdir. Şehrin sinerjisini oluşturan, kalkınmasında ve gelişmesinde şehrin sağlığında başta yerel yönetimler önemlidir" dedi.

"KİLİS DÜNYA GÖÇ TARİHİNDE BİR SEMBOL"

Kilis'in nüfusunun 93 bin olmasına karşın 130 bin Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, "Kilis'teki halkımız onlarla beraber hayatlarını devam ettiriyorlar. Nüfusundan bir buçuk kat fazla mülteci durumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerimizi tereddütsüz bağrına basan Kilis halkına, Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı belediye başkanları olarak mektuplarımız ile destekleyerek, kampanyanın sonuna kadar içinde bulunmak bizim asli görevimizdir. Kilis'in dünya göç tarihinde bir sembol olarak bu şekilde yerinin alınmasının sağlanması gerektiğini vurguladım. Bu meclisin gündemine damgasını Kilis vurmuştur" şeklinde konuştu.

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi

Recep Altepe 4’üncü Kez Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim