• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Quenn Victoria'ya mehterli karşılama

Quenn Victoria'ya mehterli karşılama
İngiltere kraliçelerinden Victoria'nın adını taşıyan kruvaziyer, Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'i ziyaret etti - Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Tugay: "Bu gibi sektörün klasikleşmiş gemileri Marmaris'i rotalarında tuttukları için gururluyu

Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı kraliçesinin adını taşıyan dev kruvaziyer "Queen Victoria" Marmaris'e geldi.

Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırılan geminin ilçeye ilk seferi olması dolayısıyla yolcular için karşılama töreni düzenlendi. Mehter takımıyla karşılanan yolculara Türk lokumu ikram edildi ve nazar boncuğu hediye edildi. Yolculara ilçeyi tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Gemide çoğu İngiliz, yaklaşık 2 bin yolcu ve 990 personel bulunduğu belirtildi. Gemiden gruplar halinde ayrılan turistlerin bir kısmı, günlük turlara katıldı, bazıları ise ilçe merkezini gezdi. Yolcular, yat limanı ve Marmaris Kapalı Çarşısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Queen Victoria"nın dünya kruvaziyer tarihinin ilk seferlerini başlatmakla isim yapmış Cunard firmasına ait olduğunu söyledi.

Bu İngiliz transatlantik firmasının geçen hafta 175. kuruluş yılını kutladığına dikkati çeken Tugay, "Çok prestijli olan bu firmanın gemileri genelde İngiliz turistler tarafından tercih ediliyor. Geminin Marmaris'e ilk seferi olduğu için, yolcular için karşılama töreni düzenledik. Bu sezon ilçemize bir sefer daha yapacak. Bu gibi sektörün klasikleşmiş gemileri Marmaris'i rotalarında tuttukları için gururluyuz" dedi.

- "Gemiler Çin'e yöneliyor"

Doğu Akdeniz havzasındaki siyasi istikrarsızlıklar, savaş ve terör olaylarına Yunanistan'da yaşanan kriz de eklenince kruvaziyer turizminin olumsuz etkilendiğini ifade eden Tugay, bu havzada bulunan ülkelerdeki olumsuzlukların  Türkiye 'ye de kötü yönde etki yaptığını kaydetti.

"Gemiler sadece Türkiye'ye gelmiyor" diyen Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gemiler rotasına birçok ülkeyi ekleyerek yola çıkıyor. Bir hafta veya 10 günlük bir tur kapsamında gidilecek 4 ülkenin üçünde siyasi veya ekonomik istikrarsızlık varsa, bu durum turistleri korkutuyor. Bundan ötürü Doğu Akdeniz'de dolaşan gemilere rağbet azalıyor. Son birkaç yıldır gemilerin rotalarını başka coğrafyalara kaydırdığını görüyoruz. Gemiler özellikle Çin'e yöneldi."

Coğrafya olarak sektörün hızlı gelişen bölgesinden uzakta kaldıklarına değinen Tugay, "Amacımız yakın dönemde oradaki turistlerin sadece Uzak Doğu'yu değil, Akdeniz ve Ege'yi de merak ederek gelmesi" dedi.

 "Queen Victoria"  akşam saatlerinde Marmaris'ten ayrılarak Yunan adalarına gidecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim