• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Pursaklar’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Pursaklar’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır’ı Yola Çıktı
Pursaklar Belediyesi'nce Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan TIR, dualar eşliğinde...

Pursaklar Belediyesi'nce Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan TIR, dualar eşliğinde yola çıktı.

Belediye ile Pursaklar Sanayici ve İşadamları tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Türkmenler için çok sayıda ihtiyaç malzemesi toplandı. Toplanan malzemeler bir TIR ve bir kamyonete yüklenerek Hicret Camii önünde düzenlenen törenle Türkmenlere gönderildi. Öğle namazını müteakip düzenlenen törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Bugün mazluma sahip çıkma günüdür. Bugün Bayırbucak Türkmenleri'nin, Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırma günüdür" dedi.

Türkmenlere yönelik zulme dikkat çeken ve dünyanın artık ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin, "Bugün zalim Esed ve ona destek verenlere, bu zulme ortak olanlara ve masum insanları katledenlere karşı olduğumuzu haykırma günüdür. Pursaklar Belediyesi olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bir araya toplanmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Suriye'de sivillerin katledildiğinin altını çizen Başkan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Şunu herkes biliyor ki Suriye'deki mazlum halk artık nefes alamayacak duruma geldi. Dünya bu yaşanan drama sessiz kalmaya devam ediyor. Aylan bebeklerin cansız bedenleri sahillere vururken, Batılı ülkeler bundan zerre kadar utanmadı. Ülkesini, evini ve yüreğini Suriyelilere açan Türkiye ve Türk milleti, geçmişte olduğu gibi şimdi de mağdurlara, mazlumlara kucak açıyor. Vahşet saltanatı sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Suriye diktatörü Esed, sözde DAEŞ ile mücadele için, emperyalist ülkelerle bölgeyi kendi inancı ve çıkarları doğrultusunda ateşe veriyor. Bu zalimler hep birlikte Türkmenlerin yaşadığı köylere, bölgelere fosfor bombaları, misket bombaları yağdırıyor. Ve savaş ahlakından bile yoksun olan bu zalimler, kadın, çocuk, ihtiyar demeden bütün sivilleri katlediyor. Bizler Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı olarak, zalim Esed'i ve ona destek vererek Türkmen kardeşlerimizi yok etmeye yönelik saldırıları, katliamları lanetliyoruz. Bu anlayışla devletimizle, hükümetimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve siz koca yürekli hemşehrilerimizle mazluma sahip çıkmaya, zalime tepki göstermeye ve Türkmen kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte Tebessüm Şehri Pursaklar'dan bir kez daha haykırıyoruz: Ey insanlık ayağa kalkalım! Dünyayı, insanlığı terörden, vahşetten, zalimlerden, katliamlardan ve sömürüden kurtaralım. Paris'te öldürülenler için ayağa kalkan dünya, artık bedenleri sahillere vuran minik yavrular için katledilen Türkmenler için de ayağa kalkmalısın"

Selçuk Çetin'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da Pursaklar halkının göstermiş olduğu duyarlılığın takdire şayan olduğunu belirterek, "Bu yüce millet her zaman mazlumun yanında olmuştur" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dua edilerek yardım TIR'ı uğurlandı.

Pursaklar’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Pursaklar’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Pursaklar’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır’ı Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim