• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Pursaklar’da Hanım Evleri Kaldığı Yerden Devam

Pursaklar’da Hanım Evleri Kaldığı Yerden Devam
Yıllardır halk eğitimine verdiği destek ve hizmetle, çok sayıda vatandaşın meslek sahibi olmasına vesile olan Pursaklar Belediyesi, hanım evlerinde yeniden...

Yıllardır halk eğitimine verdiği destek ve hizmetle, çok sayıda vatandaşın meslek sahibi olmasına vesile olan Pursaklar Belediyesi, hanım evlerinde yeniden kayıtlara başladı.

Halk Eğitim Merkezleri ile Pursaklar Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü meslek edinme kurslarına katılan hanımlar, kişisel becerilerini geliştirmenin yanında sosyal bir ortamda zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı buluyor.

Yeniden hanımlara hizmet vermeye hazırlanan Pursaklar Belediyesi Hanım evlerinde kurslara katılacak kursiyerlere; Kur'an-ı Kerim, Arapça ve iğne oyası, ahşap, aşçılık, tel kırma, dikiş, okuma yazma, Bilgisayarlı muhasebe, Karakalem, Gümüş kazaz örücülüğü, nakış, çocuk gelişimi, Kuaförlük, pastacılık, seramik, örgü, işaret dili eğitimleri ve vb. birçok mesleki eğitim verilerek, başarılı olan kursiyerler de meslek belgesi almaya hak kazanacak.

Koronavirüs Eylem Planı ve Belediye İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından hazırlanan raporlar çerçevesinde, koruyucu sağlık tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla eğitim ve kurs faaliyetlerinin hanım evlerinde hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

'Sağlıklı ve güvenli bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'

Hanım evlerinin kaldığı yerden eğitime vermeye başlayacağını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; "Kültür, sanat ve sosyal yaşam, samimiyet ve sıcaklık ile hemşehrilerimizle yeniden buluşacağımız güzel günlere hanım evlerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Tüm hanım evlerimizde virüse karşı geniş kapsamlı bir dizi tedbirler alıyor, almaya devam ediyoruz. Tekrardan sevgiyle kucaklaşmak için maske, mesafe, temizlik kurallarına azami derecede uymamız gerekiyor. Sağlıklı ve güvenli bir gelecek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Pursaklar Belediyesi Hanım Evlerinde, pandemi tedbirleri nedeniyle bir süre önce meslek edinme kurslarına geçici süreyle ara verilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim