• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu
Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yazar Pürlen Kıyat Karakuş'u okurlarıyla buluşturdu.

Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Yazar Pürlen Kıyat Karakuş'u okurlarıyla buluşturdu. Karakuş, "Başkan Levent Piriştina gibi cesur siyasetçilerin mücadelemize verdiği destek bizlerin umudunu artırıyor" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Buca'da sevilen yazar Pürlen Kıyat Karakuş'un söyleşi ve imza günü ile başladı. "Kadının Sesi" başlığıyla Özgecan Kadın Danışma Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte okurlarıyla buluşan Karakuş, ülkemizde kadına şiddet olaylarının son 10 yılda yüzde 1400 arttığını da belirtti. Son dönemde artan kadına şiddet olaylarına karşı ülkeyi yönetenlere büyük görev düştüğünü ve siyasetçilerin söylemlerinin halk üzerinde etkin bir rol oynadığını belirten Pürlen Kıyat Karakuş, "Toplumumuzu yönlendiren insanlar, tecavüzü, tacizi normalleştirirlerse o zaman kadınlar sokağa çıkamaz hale gelirler. Söylemlerimize dikkat edip, cinsellikle ilgili mesajların çocukların bilinçaltına işlediğini unutmayalım. Başkan Levent Piriştina gibi cesur siyasetçilerin mücadelemize verdiği destek bizlerin umudunu artırıyor" diye konuştu. Karakuş söyleşinin ardından "Kırmızı Gece" isimli son kitabını Bucalıokurları için imzaladı.

"SESİMİZİ DAHA ÇOK HAYKIRABİLİRİZ"

Kadına şiddet olaylarının artık bir son bulması gerektiğini söyleyen yazar Karakuş, şunları söyledi: "Levent Piriştina gibi cesur siyasetçiler olduğu müddetçe bizler, kadınların sorunlarını daha çok kitaplarda yazabilir, daha çok medya önüne çıkabilir ve sesimizi daha çok haykırabiliriz. Son 10 yıldır Levent Piriştina gibi açık görüşlü siyasetçiler olmadığı için kadına taciz, tecavüz ve cinayet olayları artmaya başladı. Kadının değerini siyasetçi olarak ne kadar yükseltirseniz toplum o kadar düzelir. Dolasıyla kendisine ve tüm çalışanlarına bir kez daha çok teşekkür ediyorum."

Karakuş, söyleşinin ardından "Kırmızı Gece" isimli son kitabını okurları için imzaladı. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da katıldığı etkinlikte, Buca Belediyesi üyeleri Canan Aydemir Özkara ile Nehir Fırtına, Karakuş'a teşekkür ederek çiçek verdi.

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu

Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı Okurlarıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim