• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

PTT’nin 178. Kuruluş yıldönümü Uşak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı

PTT’nin 178. Kuruluş yıldönümü Uşak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı
PTT Uşak Başmüdürü İsmail Ertaş'ın Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler kortej geçişi ve Uşak Valisi Salim Demir'i makamında...

PTT Uşak Başmüdürü İsmail Ertaş'ın Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler kortej geçişi ve Uşak Valisi Salim Demir'i makamında ziyaret edilmesiyle devam edildi.

Uşak Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Vali Demir PTT Başmüdürü başta olmak üzere tüm teşkilat mensupların günlerini kutladı. Vali Demir; " Daha nice yıllar inşallah memleketimize, milletimize hizmet edeceğiz. Ben geçende PTT ile ilgili başka bir gün dolayısıyla PTT Başmüdürlüğünü ziyaret ettim. Orada da bir açıklama yaptık ama burada daha geniş kapsamlı bir açıklama yapmak ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Şu anda PTT teşkilatı yüzlerce kalemde çeşitli hizmetleri yürütmekte. Bunun için bizim personelimizi verimli kullanmamız gerekiyor. Personelimiz mutlaka yeterli çalışmaları yürütüyor ancak bunu bizim de takviye etmemiz gerekiyor. Nasıl takviye edeceğiz? Birincisi hizmetlerin vatandaşa sunulmasında teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Onun için de zaten Posta teşkilatı idaremiz şu anda bankacılık hizmetlerinden tutun da bütün hizmetleri artık online olarak insanların evlerinde internetlerinin bilgisayarlarının başında geçerek yapmalarına fırsat sağlıyor. Dolayısıyla bunu vatandaşa duyurmamız gerekiyor. Dememiz gerekiyor ki PTT'ye gelmeniz gerekmiyor evinizde bütün hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bunu ne kadar çok tabana yayabilirsek o kadar çok oradaki hem vatandaş açısından yığılmayı önleyeceğiz hem de personel açısından yoğunluğu önleyeceğiz. İkincisi biz madem bu kadar teknolojiyle ilgili hizmet üretiyoruz onun için hizmet içi eğitim faaliyetlerimizi çok üst seviyelere çıkararak personelimizi daha kalifiyeli hala getirmenin formüllerini bulmamız lazım zaten bu konuda da çok ciddi hizmet içi eğitimleri yapılıyor PTT Genel Müdürlüğü tarafından. Bir başka boyuttan da vatandaşımız teknolojiyle barıştırmak için belki başka paydaşlarımızla beraber vatandaşa da eğitim seminerleri düzenleyerek hem bilgilendirme hem de teknolojiyi kullanmayı yaygınlaştırmamız lazım. Ben bütün bunların hem yararlanıcılar hem hizmet sunucuları açısından çok önemli bir konu olduğunu bu vesileyle vurgulamak istiyorum." Şeklinde konuştu.

Vali Demir'in ziyaretinin ardından PTT hizmet binasına geçen heyet burada kendilerini ziyarete gelen Uşak Hasan Hilmi İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileriyle biraya geldi. Binayı gezen öğrenciler hep bir ağızdan postacı şarkısını söylediler. Ziyaretin sonunda hediyelerini alan öğrenciler PTT Başmüdürü ve çalışanlarıyla beraber fotoğraf çektirdi. Öğretmen Semra Germen kendilerinin çok sıcak karşılandığını kendisinin ve öğrencilerinin çok mutlu olduğunu söyledi. Daha önce Anneler gününde mektup yazma etkinliğini de katıldıklarının hatırlatan Germen; " Bundan sonra da PTT'nin düzenlediği tüm etkinliklere katılıp mektup yazmayı, zarf üstü yazmayı ve diğerlerini çocuklarıma öğretmek istiyorum. Bize gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Günün başka bir etkinliği de PTT'nin 178. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla 178. Müşteriye hediye verilmesiydi. PTT'ye E-Devlet şifresi almak içen gelen ev hanımı Sevgi Kaya 178. Sıra numarasını alarak günün talihlisi oldu. PTT hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya'ya Başmüdür Ertaş tarafından 15 Temmuz anısına hazırlanmış pul koleksiyonu hediye edildi.

Başmüdür Ertaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada PTT'nin 178 yıldır ülkemizin ve milletimizin hizmetinde olduğunu söyledi. Osmanlı İmparatorluğunun, modern, sistematik ve etkin bir posta sistemi oluşturmak için 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezaretimi kurması ile temelleri atılan Şirketin iki asra yaklaşan köklü geçmişinde olduğunu hatırlatan Ertaş ; "Kurumumuz bugün de ülkemizin övünç kaynakları arasındadır. Uzun yıllar boyunca posta ve haberleşme alanlarındaki faaliyetleriyle son derece önemli işlevler üstlenen PTT, günümüzde ise ürün ve hizmet çeşitliliği, yaygın erişim ağı, milletimiz nezdindeki güvenilirliği, yenilikçi bakış açısı, kaliteli iş ve işlemleriyle hem ulusal hem uluslararası alanda takdir görmektedir." Dedi.

PTT'nin İçinde bulunan teknoloji çağındaki gelişmeleri başarılı bir şekilde ürün ve hizmetlerine yansıttığının altını çizen Ertaş; " Şirketimiz, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarma, insanımızın refah ve mutluluğunu artırma ve ülke ekonomisine azami katkı sunma şiarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye'mizin güzide kurumu PTT, posta, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık, sigortacılık alanlarındaki etkin hizmetlerini hep daha iyiyi hedefleyerek yürütürken, büyük bir değişim ve dönüşüm projesine de imza atmaktadır. PTT'yi bir dünya markası yapma hedefi doğrultusundaki bu projede inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşme temel alınmakta, çağın dinamikleri gözetilerek birbiri ardına atılımlar gerçekleştirilmektedir. Her biri tarihî nitelikteki bu atılımlarla birlikte Şirketimiz büyümekte, gelişmekte ve gücüne güç katmaktadır." İfadelerini kullandı.

Ertaşı konuşmasına şu ifadelerle son verdi ; "Bu duygu ve düşüncelerle PTT'mizin 178'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, istiklalden istikbale her dönemde ülkemizin ve milletimizin yanında yer alan teşkilat mensuplarımızdan vefat edenlere Allah'tan rahmet, hayattakilere sağlıktı ve uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim