• BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Psikolojik danışmanlara ve psikologlara mesleki eğitim verildi

Psikolojik danışmanlara ve psikologlara mesleki eğitim verildi
Kayseri Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi" kapsamında psikolojik...

Kayseri Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi" kapsamında psikolojik danışmanlara ve psikologlara eğitim verildi.

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde Psikodrama Eğitimcisi Uzman Psikolojik Danışmanı Deniz Altınay, "Psikodrama tekniklerinin psikolojik danışma sürecinde kullanımı, psikodrama sisteminin ruh sağlığında işlevi, an felsefesi ve psikodrama terapisi vaka örnekleri" konulu sunum yaptı.

Eğitim faaliyetine Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Kılıç, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, üniversitelerde görev yapan akademisyenler, okullarda görev yapan psikolojik danışma uzmanları, hastanelerde çalışan psikiyatr ve psikologlar ile üniversitelerin psikoloji odaklı bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Etkinlik programında konuşan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, "Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi Projesi kapsamında yetişkin bireylerimize ve öğrencilerimize ruh sağlığı alanında hizmet veren uzmanlarımızın mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda bu eğitimin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şunu iyi biliyoruz ki danışmanlık hizmeti sunan sizlerin yeterliliği, bireylerin özellikle de öğrencilerimizin sorunlarla baş etmede, sağlıklı bir şekilde geleceğe yönelimlerinde ve akademik başarılarında önemli role sahiptir." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz ise "Psikolojik danışmanlarımızın mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik uygulamaya koymuş olduğumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi kapsamında yoğun bir şekilde eğitim faaliyetlerini yürütmekle beraber, materyal hazırlayarak kullanıma sunma çalışmalarını gerçekleştirmekteyiz. Her geçen gün ve karşılaştığımız her vaka bizlere, ruh sağlığı alanında çalışanların öneminin gittikçe daha da önem kazandığını göstermektedir. Tabi ki önem kazanan alanın mensupları olan bizlerin de danışanlara profesyonel yardımı sunabilmesi için kendini sürekli geliştirmesi, alana ilişkin yeni yöntem ve teknikleri öğrenmesi gerekiyor ki bugün bu amaçla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Biz psikolojik danışmanların mesleki yeterliliklerinin eğitim ve öğretime katkı sağlayacağı düşüncesinden yola çıkarak bu tür faaliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Psikodrama Eğitimcisi Uzman Psikolojik Danışman Deniz Altınay'ın psikodrama terapisi vaka örnekleri ile desteklediği psikodrama tekniklerinin psikolojik danışma sürecinde kullanımı, psikodrama sisteminin ruh sağlığında işlevi ve an felsefesi etkinlikler dizisinde konuşan Altınay, psikodrama sisteminin ruh sağlığında çok önemli bir teknik olduğunu ve psikodrama yöntemiyle de psikolojik sorun yaşayan bireylerin sorunlarının birçoğunu çözülebileceğini ifade ederek, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Kaymakam Ali Candan, Uzman Psikolojik Danışman Deniz Altınay'a ebru sanatı ürünü gül temalı tablo hediye etti.Cihan

Psikolojik danışmanlara ve psikologlara mesleki eğitim verildi

Psikolojik danışmanlara ve psikologlara mesleki eğitim verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim