• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

PRP ile doğal ve etkili tedavi mümkün

PRP ile doğal ve etkili tedavi mümkün
Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, PRP tedavisi hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, PRP tedavisi hakkında bilgi verdi.

PRP tedavisinin içeriği hakkında konuşan Dr. Türkan Tünerir, "PRP (Platelet Rich Plazma) kişinin kendi kanından 10-20 cc kadar alınarak özel biyoteknolojik yöntemlerle trombositten zengin plazma haline getirildikten sonra hasta bölgelere uygulanmasını içeren bir tedavi yöntemidir. Hazırlanan bu serum hasta bölgeye uygulandığında, hasarlı dokuların kendini yenilemesini hızlandırmaktadır" dedi.

Hangi hastalıklarda bu tedavi uygulanır?

Hangi hastalıklarda PRP tedavisinin kullanıldığı hakkında konuşan Tünerir, bu hastalıkları şöyle sıraladı:

"Diz eklemi kireçlenmesi- aşınması, dizde menüsküs yırtıkları, dizde ön çapraz bağ ve iç çapraz bağ yaralanmaları, erken yaş kıkırdak aşınmaları, omuz ekleminin kronik tendinitleri, topuk dikeni, el bileği tendiniti, tenisçi dirseği, kırık iyileşme sorunları, sporcularda iyileşmeyen stres kırıklarının tedavisinde, ayak bileği iç ve dış yan bağ yaralanmaları."

Bu tedavinin yararları hakkında bilgi veren Tünerir, "PRP tedavi yönteminin hasta açısından önemli yararları vardır. Ağrıları azaltır, eklem kireçlenmelerini yavaşlatır, eklem fonksiyonlarını iyileştirir, vücudun hasarlı dokuları kendi kendini tamir etmesini sağlar. Bu yöntem doğal ve güvenli bir yöntemdir. Kişinin kendi serumu kullanıldığından alerji sorunu bulunmamaktadır" dedi.

Tünerir, bu yöntemin bazı durumlarda uygulanamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Pıhtılaşma bozukluğu olanlarda, trombosit sayısı düşük olanlarda, tedavi edilecek bölgede enfeksiyonu olanlarda, ateşli hastalıklarda, kronik karaciğer hastalıklarında, heparin ya da warfanin gibi kan sulandırıcı kullananlarda, bilinen major malignite hastalığı bulunanlarda uygulama yapılmaz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim