• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Proparco'dan Türkiye'ye yıllık 100 milyon euroluk finansman

Proparco'dan Türkiye'ye yıllık 100 milyon euroluk finansman
Proparco Üst Yöneticisi Clemente, "Türkiye'yi, yılda 100 milyon eurodan fazla finansman sağlayarak destekleyeceğiz" diye konuştu.

Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD) özel sektör gelişimine odaklanmış kuruluşu Proparco'nun Üst Yöneticisi (CEO) Gregory Clemente, "Dünyadaki yıllık taahhütlerimizi iki katına çıkarmak istiyoruz ve Türkiye bizim için kilit ülke. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi, yılda 100 milyon eurodan fazla finansman sağlayarak destekleyeceğiz." dedi.

Clemente, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendileri için portföylerinde yer alan önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Clemente, "Biz sadece özel sektördeki projelere odaklanıyoruz. Öncelikle olarak bankalar ve tarım, altyapı ve sosyal sektör ile (bilhassa sağlık)" dedi.

Son yıllarda dünya genelinde yıllık 1 milyar euro finansman sağladıklarının altını çizen Clemente, "2020 yılına kadar yılda 2 milyar euro taahhüt hedefine çıkaracağız" diye konuştu.

Clemente, İstanbul ofisinden Orta Doğu, Orta Asya, Kafkasya bölgelerinin yönetildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Portföyümüzde, Türkiye bizim için en önemli ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye, büyük ve çeşitlendirilmiş bir ekonomiye sahip. Biz Türk ekonomisine güveniyoruz. Türkiye'de finansal olarak 2004 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 5 sene öncesinde de Türkiye'deki ofisimizi açtık. Dünyadaki yıllık taahhütlerimizi iki katına çıkarmak istiyoruz ve Türkiye bizim için kilit ülke. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi, yılda 100 milyon eurodan fazla finansman sağlayarak destekleyeceğiz."

Proparco, iklim değişikliğiyle mücadele eden işletmeleri finanse ediyor

Proparco, Afrika, Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu'da hem işletmelere hem de finans kurumlarına fonlama ve destek sağlıyor.

Altyapı (yenilenebilir enerjiye özel olarak odaklanan), sürdürülebilir tarım, finans kurumları, sağlık ve eğitim gibi temel kalkınma sektörlerindeki projeleri finanse etmeyi hedefleyen Proparco, ayrıca özel sektörün 2015 yılında uluslararası toplum tarafından benimsenen sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı önemsiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim