• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Prof. Dr. Bünyamin Erul: Kudüs bizim ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, üçüncü mescidimiz

Prof. Dr. Bünyamin Erul: Kudüs bizim ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, üçüncü mescidimiz
Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Müftülüğü iş birliğinde "Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-i Aksa" konulu konferans düzenlendi.

Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Müftülüğü iş birliğinde "Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-i Aksa" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul'un konuşmacı olarak katıldığı konferans Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, STK Temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Vahyin Kutsadığı Şehir Kudüs Sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "Kudüs bilinci sıradan bir kutsal mekan bilinci değildir Kudüs bilinci özgürlük bilincidir. Kudüs bilinci ümmet bilincidir. Kudüs bilinci vahdet bilincidir. İslam dünyası özellikle Osmanlı'nın dağılmasından sonra ne zaman ki Kudüs'ten Mescid-i Aksa'dan elini eteğini çekti dağıldı, küçüldü ve zayıfladı. İslam ümmeti vahdeti tesis edecekse yeniden toparlanacaksa bunun yolu Kudüs'ten geçer" ifadelerini kullandı.

Kudüs'e 100 yıllık bir hasret olduğundan söz eden Prof. Dr. Bünyamin Erul, "Kudüs kutsal bir şehir, işin ilginç yanı sadece Müslümanların değil, üç dinin kutsal mekanı. 4 bin yıllık bir tarih, pek çok devletler, medeniyetler, peygamberler var. Ve son dönemlerde de kan var, zülüm var, işgal var. Kudüs bizim yitirdiğimiz şehirlerden herhangi biri değil. Osmanlı döneminde pek çok ilim ve kültür merkezi olan şehirlerimizi yitirdik ama Kudüs onlardan hiçbiri değil. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, üçüncü mescidimiz" şeklinde konuştu.

Tek dualarının Kudüs'ün özgürlüğü olduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "İnşallah Kudüs üzgün olmaktan kurtulur, özgürlüğüne kavuşur, tekrar eski günlerine döner. Ancak bizim çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. İnşallah bizler çok çalışarak Kudüs'ü eski günlerine kavuşturacağız" dedi.

Kütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kudüs'teki birçok cami ve kiliselerin Kütahya çinileriyle süslendiğini söyledi.

Yüz Yıllık Hasret Kudüs ve Mescid-i Aksa konferansı plaket ve hediye takdimiyle sona erdi. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim