• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Pop müziği sanat olarak görmüyorum

Pop müziği sanat olarak görmüyorum
Müzisyen Fatih Erkoç, pop müziği sanat olarak görmediğini söyledi. Erkoç, "Pop müzik yapmak için müzikal açıdan bilgili olmaya gerek yok, sadece teknolojik açıdan bilgili olman yetiyor" dedi.

Fatih Erkoç, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

"Günümüzde yapılan pop müziği nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erkoç, şu yanıtı verdi:

- Pop müzik iyi bir noktaya doğru gitmiyor bence. Pop müziği sanat olarak görmüyorum. Pop müzik yapmak için müzikal açıdan bilgili olmaya gerek yok, sadece teknolojik açıdan bilgili olman yetiyor. Klasik batı müziği, Türk müziği, caz gibi müzikler varken popu sanata sokmak ayıp olur. Pop müzik popülerlik içerdiği için bugün var, yarın yok. Popu da tümden kötülemek istemiyorum. Sonuçta ben de 'Ellerim Bomboş' gibi pop bir şarkıyla tanındım. Sezen Aksu da çok önemli pop besteler yaptı. Bunlar da popun yüz akları zaten.

Erkoç, "Devletin organizasyonlarına katılan sanatçılar sosyal medyada çok eleştiriliyor; ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

— Eleştirsinler ama hakaret olmamalı. Ben de Cumhurbaşkanlığı'nın ve devletin birçok etkinliğinde yer aldım. Özellikle de AK Parti döneminde. Yabancı devlet adamları için müzik yaptım. Benim mesleğim bu. Ülkemi böyle temsil etmek beni mutlu ediyor. Mesleğimi icra ettiğim için, bir partiye hizmet etmiş olduğumu düşünmüyorum. Sanatımla, devletime hizmet veriyorum.

Fatih Erkoç, beyin göçüyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

"Bu ülkede doğup büyüdüğümüz için biz Türkiye'ye aitiz. Ülkemiz için bir misyonumuzun olması gerekiyor. Biz Türk'üz ve bu topraklara karşı vazifelerimiz var. Gençlerimiz, yurt dışına gidip en iyi şekilde eğitimlerini alsınlar ama sonra dönüp Türkiye'de çalışsınlar, buraya fayda sağlayacak işler yapsınlar" diyen Erkoç, "Beyin göçünün olmamasını istiyorum. Çok akıllı bir milletiz. Aklımızı ülkemizin yararı için kullanmalıyız. Ben de müzisyen olarak ülkeme katkıda bulunmaya çalışıyorum. Türkiye'mi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim