• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı
Atatürk Havalimanı'nda bu sefer iç hat yolcuları, dış hatlardan giriş yaptı.

Atatürk Havalimanı'nda bu sefer iç hat yolcuları, dış hatlardan giriş yaptı. Uçakların yolcu alacakları salonlarda bekleyen polisler, transit olarak yurt dışına gidecek İzmir yolcularını aramaya başladı. Tespit edilen yolcular, polis eşliğinde pasaport kontrolünden geçirilerek uçaklara götürüldü.

Atatürk Havalimanı'nda yine terminaller karıştı. İç hatlardan gelen yolcuların bir kısmı bu sefer dış hatlardan giriş yaptı. Durumun fark edilmesi üzerine yolcuları aramak için çok sayıda ekip seferber oldu.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelecek TK2313 sefer sayılı yolcu uçağına yıldırım isabet etti. Bunun üzerine daha önce 214 numaralı park yerine yanaşması planlanan Airbus A330 tipi uçak, hasar oluşması üzerine teknik hangara istendi. 214 numaralı körüğe ise New York'tan gelecek TK2 sefer sayılı aynı tipteki uçağın yanaşması planlandı. Ancak bu bilgi ramp kuledeki yer hizmetleri TGS personeli tarafından değiştirilmedi. İzmir uçağı önceden planlandığı gibi 214 numaralı körüğe yanaştı. Körüğe yaklaşan bu uçağın New-York uçağı olduğunu düşünen körük operatörü ve görevli yer hizmetleri personeli yolcuları dış hatlara yönlendirdi. Yapılan bu yanlışlık kısa süre içerisinde fark edildi. Ancak bu süre içerisinde bazı yolcular, dış hatlar terminaline giriş yaptı. Bunun üzerine polis alarma geçti. Polis uçakların yolcu alma salonlarında yolcuları aramaya başladı. İzmir'den Boston'a gidecek 2 yolcu için salona bekledi. Yolculardan birinin gelmesi üzerine polis pasaport kontrolünden geçmeyen yolcuları, kontrolden geçirdi. Polis eşliğinde kontrolünden geçen yolcular, seyahat edecekleri uçaklara bindi.

DIŞ HAT YOLCULARI İÇ HATLARA GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

16 Aralık'ta Onur Hava Yolları'nın Almanya'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçağındaki yolcuların bir bölümü dış hatlar yerine iç hatlara götürülmüştü. Yer hizmetleri personellerinin fark etmesi üzerine yolcular şehre dağılmadan tespit edilmişti.

Yine 1 Aralık günü de, Türk Hava Yolları'nın (THY) Cezayir'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçağındaki yolcuların bir bölümü yanlışlıkla iç hatlara bırakılmıştı. İstanbul'a giriş yapan yolcular polis tarafından tespit edilerek pasaport kontrolünden geçirilmişti.

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Polis, dış hatlarda İzmir yolcusu aradı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim