• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Polatlı Ticaret Odası’ndan 2016 İçin Dev Protokol

Polatlı Ticaret Odası’ndan 2016 İçin Dev Protokol
Polatlı Ticaret Odası (PTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ ve Sincan KOSGEB Müdürü Hacı Murat Elyürek'i...

Polatlı Ticaret Odası (PTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ ve Sincan KOSGEB Müdürü Hacı Murat Elyürek'i ziyaret ederek, 2016 yılı işbirliği protokolünü daha da güçlendirerek yeniledi. 2015 yılında 12 KOSGEB UGE eğitimi düzenleyen PTO, yeni protokoller ile bunu iki katına çıkaracak.

İlk olarak İŞKUR İl Müdürünü ziyaret eden Başkan Sakarya ve İŞKUR İl Müdürü Altuğ, Polatlı'da girişimcilik kurslarının İŞKUR destekli açılması için protokol imzaladı. Protokol kapsamında 2016 yılında 600 girişimciye eğitim verilecek ve 50 bin TL hibe, 100 bin faizsiz kredi programından yararlanılması sağlanacak.

Protokol öncesi bilgi veren İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, "Biz İşkur İl Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince bütün projelere, bütün protokollere destek vermeye çalışıyoruz. Polatlı'da önem verdiğimiz bölgelerden bir tanesidir. Gerek UMEM Beceri-10 projesi konusunda, gerekse de işbaşı eğitim projesi kapsamında büyük yollar katettiniz. 2015 yılında Polatlı Ticaret Odası başlattığımız işbirliğini 2016 yılında bu protokol ile tazelemiş bulunmaktayız. İşbirliğimiz ile 600 kişi girişimcilik belgesi sahibi olacak. Bize düşen görevde eğitimlere gelen vatandaşlarımıza günlük 20 TL ve eğitmen masrafları kurumumuzca karşılamak olacaktır" dedi.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya'nın Polatlı'da düzenlenecek İŞKUR destekleri konusunda bir konferans organize edilmesi konusundaki daveti üzerine Altuğ, "Polatlı'ya gelip işverenleri projelerimiz hakkında bilgilendirmekten büyük mutluluk duyarım. Geçtiğimiz aylarda ATO ve ASO meclisinde böyle bir program tertip etmiştik. Aynısını Polatlı'da yapalım. Ardından ise Başkanımız Ulvi bey ile birlikte iş yerlerini ziyaret edelim" ifadelerini kullandı.

Konferans gününün önümüzdeki günlerde kararlaştırılarak, Polatlı kamuoyu ile paylaşılacağı konusunda anlaşıldı. İŞKUR ziyaretinin ardından KOSGEB Ankara Sincan Müdürlüğü'nü ziyaret eden Sakarya, yeni atanan KOSGEB Sincan Müdürü Hacı Murat Elyürek'e hem hayırlı olsun dileklerini iletti hem de 2016 yılında uygulamalı girişimcilik eğitimini iki katına çıkararak

24 eğitim programı düzenlenmesi konusunda protokolü yeniledi.

"POLATLI SON BİR SENEDE BÜYÜK GELİŞİMLER GÖSTERDİ"

KOSGEB Sincan Müdürü Hacı Murat Elyürek, "Bu sene Polatlı'da düzenlenmesi planlanan tarım fuarı için desteğimiz tam olacaktır. Katılacak firmalara KOSGEB fuar desteği konusunda bütün kolaylıkları sağlamamız konusunda desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Girişimcilik programı gerçekten girişimciler için çok önemli bir program. Bu programa değer katmamız lazım" diye konuştu.

Devlet desteklerinin önemli olduğunu belirten Elyürek, "Devlet destekleri kültürü çok önemlidir. Verdiğimiz destekler ile çok iyi konumlara gelen firmalarımız var. Fakat biraz daha yerel bölgelerde bu yaygınlaşmamış durumda. Polatlı'da son bir senede büyük gelişimler gösterdi. KOBİ desteklerinden yararlanan firmalar oldu. Özellikle yeni iş yerleri açan firmaları için yurt dışı gezileri düzenleyelim. Fuarlara katılım gösterelim" şeklinde konuştu.

"TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'NUN VİZYONUNU YANSITIYORUZ"

Her iki protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya ise, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yıllardır oluşturmuş olduğu bir vizyon var. Bu vizyonu Başkanımız bizlere kazandırdı. Yönetim Kurulu olarak bu vizyon ışığında Polatlı'ya ve üyelerimize hizmet vermeye çalışıyor ve daha da yükselmeyi amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl bir yurt dışı fuar ziyaretimiz oldu. Fakat bu sene stratejik planımızda da bulunduğu üzere üyelerimize KOSGEB'in desteği ile en az iki yurt dışı ziyareti planlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Müthiş bir girişimcilik ruhuna sahip olduğumuzu belirten Sakarya şunları dedi:

"Ülke açısından baktığınızda biz petrol zengini bir ülke değiliz, bizim doğal kaynaklarımız çok yok, altın rezervlerimiz yok ama bizde çok müthiş bir girişimcilik ruhu var. Hayalini kurduğumuz Türkiye'nin gerçekleşmesi için girişimcilik şart, sizler şartsınız, bizler şartız. Hep birlikte kurumlar arası ve toplumla birlikte girişimciyle, yatırımcıyla, çalışanla, çalışanın alın teri ile emeği ile birlikte biz bu Türkiye hayalini gerçekleştirmek için elimizden gelen ne varsa çaba sarf etmeye devam edeceğiz. İmzalanan bu protokol ile de odamıza hiçbir külfeti olmadan 24 kurs açacağız. Bu Polatlı için gerçekten büyük bir protokol."

"ODAMIZ ÜYELERİMİZ VE TÜM VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ HİZMET VERMEKTEDİR"

Sakarya şunları kaydetti:

"2013 yılından bu yana odamız bünyesinde bir KOSGEB temsilciliğimiz ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bunu her fırsatta dile getirmekteyiz. Ancak bazı kötü niyetli insanlar kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Polatlı Ticaret Odası hiçbir şekilde ücret almamaktadır, aksine kursiyerlere İŞKUR aracılığı ile 20 TL ödemekte ve herkese ücretsiz danışmanlık sağlamaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızı özellikle uyarmak istiyorum. Kötü niyetli insanlara kesinlikle itibar etmeyiniz. Odamız herkese hizmet sunmaya biz görevde olduğumuz sürece devam edecektir.'

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ ve Sincan KOSGEB Müdürü Hacı Murat Elyürek'e teşekkürlerini sunan Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Ticaret Odası'nın çinili tabağını hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim