• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Polat ve Zigavus'un gurur gecesi

Zigavus'la bir Dünya markası yaratmayı başararak Renault, Turkcell, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TEMA gibi devlerle birlikte 'Yeşil Ekonomi Ödülü' alan İşadamı Ahmet Polat bu kez de Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a Kent ve Yaşam Ödül'ünü verdi

Çevre konusunda duyarlı kurum ve kişilere “Yeşil Ekonomi Ödülleri” verildi. Yeşil Ekonomi Programı’ndan yola çıkılarak Başkanlığını Ali Ağaoğlu’nun yaptığı 40 kişilik jüri tarafından belirlenen ödüller, aralarında Renault, Zigavus (Sarmısaklı Şampuan) Süvari, Turkcell ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de yer aldığı 12 kuruluşa verildi.

Türkiye’nin en yeşil teknesi olan TURYOL’a ait Bosfor gemisinde yapılan törende ödül alan kuruluşlar şunlar: Turkcell İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı) :

Renault Mais
Ahmet Polat (Zigavus İlaç Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı) : TEMA Vakfı Süvari Giyim Hasiad


TURYOL

Rönesans Holding PepsiCo Türkiye Çevresel Sürdürülebilirlik Ekibi Akademi Grup

Ödül, Körfez'i kurtaran Başkandan!

Zigavus'la Dünya markası yaratan İşadamı Ahmet Polat'a ödülünü 'Körfez'i kurtaran Başkan' olarak tanınan Kocaeli Büuükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Başkan Karaosmanoğlu,sahil bölgesinde yapılan yeşillendirme calışmaları ile halkı denizle buluşturdu. Kurduğu arıtma tesisleri ile Körfez'e yeniden hayat vermesiyle tanınıyor.

Doğallığı ve çevreci anlayışı ön planda tutan Zigavus 5 yıl gibi kısa zamanda başta Almanya, İngiltere olmak üzere AB ülkelerinin seçkin eczanelerinde yerini alan almayı başaran ilk Türk Şampuanı, AB ülkerinin sağlık kuruluşlarından aldığı gurur verici kalite sertifikalarla birlikte Japonya, Rusya, Azerbaycan ve Orta Doğu'da çalışmalarına hız vererek bir dünya markası haline geldi.

Global marka haline gelen Zigavus, başarıyı da çevre duyarlılığına büyük önem vererek yakaladı. Zigavus'la Dünya markası yaratan İşadamı Ahmet Polat'a ödülünü 'Körfez'i kurtaran Başkan' olarak tanınan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi.

Sarmısaklı Şampuan Başarıyı neden ve nasıl yakaladı?
Zigavus 2007 yılında İzmir'de doğdu. Türkiye’de sadece eczanelerde satılan Zigavus bitkisel şampuanlar Avrupa Birliği'ne ardından dünya eczanelerine giren ve saç dökülmesini engelleyen ilk Türk sarımsaklı şampuanıdır. Zigavus'un Biyosidal testleri Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) tarafından yapıldı. Üretilirken doğallığa ve çevreye duyarlılığı ön plana alan Zigavus, 5000 yıllık bir gelenek olan sarımsak mucizesini değerlendirerek hem müşteri memnuniyetini kazanmayı, hemde sektördeki yerini almayı başardı.

Saç dökülmesi tedavisi konusunda etkisi herkes tarafından kabul gören doğanın mucize bitkisi sarımsak, kokusu nedeniyle kullanılmamaktaydı. Zigavus, sarımsağın içindeki kükürt bileşikleri ve kokuya yol açan maddeleri izole ederek sarımsak mucizesini şampuan olarak saç sorunu olanların hizmetine sundu.


Doğallığı ve çevreci anlayışı ön planda tutan Zigavus 5 yıl gibi kısa zamanda başta Almanya, İngiltere olmak üzere AB ülkelerinin seçkin eczanelerinde yerini almayı başardı. AB ülkerinin sağlık kuruluşlarından aldığı gurur verici kalite sertifikalarla birlikte 2012 itibariyle Japonya, Rusya, Azerbaycan ve Orta Doğu'da çalışmalarına hız vererek bir dünya markası haline geldi.

Görkemli Kent ve Yaşam Ödülleri
Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar için doğru iş yapanların ödüllendirilmesi anlayışı ile yola çıkan Kent ve Yaşam Ödülleri’nin 8’inci verildi. Akademisyen, işadamı yerel yönetim uzmanlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirme ile oluşan ödüller Sultanahmat Armada Otel’de yapılan bir törenle sahiplerini buldu.


Sarıyer Belediyesi , Kâğıthane Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Coca Cola, Unilever, Kartalkule “kent markası” İşadamı Serdar İnan yeni icatlar, Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Recai Delibaşoğlu da dayanışma, Boğaziçi Üniversitesi çevre, Özel Getronagan lisesi de eğitim alanında ödüle değer görüldü. Sivil toplum örgütü de Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk’e gitti. Ayrıca Dimes Başarı Öyküsü, Shell Sosyal Projelere destek ödülü, Kanal B Cem H Bektaş Medya Ödülü, ve Onur Marketleri Grubu Cemal Özen Tüketici Ödülüne laik görüldüler

'Kentsel Dönüşüm mimarı'na ödül

İşadamı Ahmet Polat'ın gururla ödülünü verdiği Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Başkan Karaosmanoğlu Fazlı Kılıç önce ilçesindeki tapu sorununu cözdü. Yıllardır belediye başkanı ama hiç cep telefonu numarası değişmedi. Gece gündüz bütün yurttaşlar ona ulaşma şansını buldu. Online hizmetleri arasına kendi günlük programını da koydu. Kağıthane’ de kentsel dönüşümün adımlarını attı. Hem de daha yasa çıkmadan. Örnek kentleşme yolunda büyük adımlar atan Kağıthane Belediyesi Başkan Fazlı Kılıç’ın çalışmalarıyla tapu sorununda da büyük mesafe kaydetti. Bütün bunlar ona jürinin Kent ve Yaşam Ödülleri kapsamında Kentsel Dönüşüm Ödül’ü verilmesine neden oldu.

aa.jpg

 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.golkartalgol.com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com  

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim