• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Podolski: Antrenör değişiklikleri takım içinde huzursuzluk çıkardı

Podolski: Antrenör değişiklikleri takım içinde huzursuzluk çıkardı
Galatasaray'ın Alman forveti Lukas Podolski, şu an takım olarak iyi gitmediklerini belirterek, "Tabii ki bazı antrenör değişikliği oldu takımın içinde...

Galatasaray'ın Alman forveti Lukas Podolski, şu an takım olarak iyi gitmediklerini belirterek, "Tabii ki bazı antrenör değişikliği oldu takımın içinde huzursuzluk yarattığı bir gerçek." dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda açıklamalarda bulunan Lukas Podolski, takımdan gitmek istediği yönünde çıkan haberleri yalanladı. Podolski, "Öncelikle şunu söyleyeyim yabancı bir kulüp benimle ilgili bizim kulübümüzle görüşürse ben bununla ilgili bir şey yapamam. Bence önemli olan şey şu ki benim buradan gitmek veya buradan ayrılmak gibi bir isteğim olmadı. Ayrılmak istediğimi hiçbir zaman söylemedim." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın aldığı kötü sonuçlar ve kendisinin form durumuyla ilgili yapılan eleştirilerden rahatsız olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Lukas Podolski, "Beni eleştirebilirsiniz takımı da eleştirebilirsiniz. Basının varlığı buradan geliyor zaten. Siz bu yüzden gazetecisiniz. Benim burada rahatsız olduğum konu doğru olmayan konularla ilgili. Hiç doğru olmayan haberler çıkıyor. Bu sene iyi gitmiyoruz bu gerekli eleştirileri her zaman alabiliriz. Bazı gerçek olmayan iddialar ortaya atılıyor. Bu beni rahatsız ediyor. Başkanın ve yönetimin tasarrufu olmuş kartlardan dolayı ceza alacakmışım ama asla böyle bir konu olmadı." cevabını verdi.

Takımın kötü gidişiyle ilgili de Podolski, "Belki de bu söylediğini sezon sonunda analiz edebiliriz neden böyle olduğunu. Tabii daha doğrusu sezon sonunda kulübün kendisinin analiz etmesi olacaktır. Kulüp de sezon sonu analizi yapacaktır. Bence bizim takım olarak bakmamız gereken yoğunlaşmamız gereken konu şu bizim önümüzde on maç var kupa hedefimiz var. Öncelikle kupayı kazanmamız gerekiyor. Bunun yanında kesinlikle Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmemiz gerekiyor. Şu da bir gerçek şu an çok iyi gitmiyoruz durumumumuzun iyi olmadığının farkındayız. Tabii ki bazı antrenör değişikliği oldu takımın içinde huzursuzluk yarattığı bir gerçek." şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'Yİ YENMEKTEN BAŞKA OPSİYONUMUZ YOK"

Süper Lig'in 26. haftasında oynanması gerekirken, Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör saldırıları sonrasında güvenlik gerekçesiyle ertelenen Fenerbahçe maçıyla ilgili düşünceleri sorulan Podolski, "Öncelikle ben terör olaylarıyla maalesef kariyerim boyunca direkt olarak olmasam da pek çok kez maruz kaldım. Etkisini biliyorum bununla ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok. Olumsuz bir durum beni de herkesi olduğu gibi olumsuz etkiliyor." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Derbi çok önemli bir maç. Bu maçın ne kadar önemli olduğunu sadece Türkiye değil, Türkiye dışında da herkes biliyor ne kadar değerli derbi olduğunu. Derbiyle ilgili fazla motive olmaya da gerek yok. Zaten önemli olan bu derbilerde sahaya çıkıp sahada karakterini göstermek sahada kişiliğini yansıtmak. Şunu da biliyoruz ki Fenerbahçe'yi yenmekten başka opsiyonumuz yok."

Podolski, UEFA'nın Galatasaray'a verdiği 1 yıl men cezası nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayacak olmalarının sorulması üzerine ise "Bunun güzel bir durum olmadığını söyleyebilirim. Bizim için olumlu bir durum olmayacaktır. Önümüzdeki maçları iyi bitirirsek bu ceza bir sene olacak belki cezanın kaldırılması da olabilir. İki senelik cezaya maruz kalırsak gelecek oyuncular için de pozitif bir durum değil. Galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan bir takım Avrupa arenasında her zaman yer almak ister." ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUKTA BANA GÖRE AVANTAJLI TAKIM BEŞİKTAŞ"

Şampiyonluk yarışında kimi daha önde gördüğü ve Beşiktaş'ta forma giyen Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Mario Gomez'le konuşup konuşmadığı yönündeki bir soru üzerine de Alman forvet, "Tabii ki 15 yaşından beri tanıyorum. Beraber oynadık birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Onunla Alman Milli Takımı'nda da konuştum. Bana göre avantajlı olan takım Beşiktaş, zaten şu anda da tabloda birinci sıradalar. Bana göre ilk avantajları bu. Ondan sonraki en büyük avantajları da Fenerbahçe'nin gelip bizim sahamıza bizimle oynayacak olması. Zaten ben de kendisine bunu söyledim." cevabını verdi.

"BEN 15 YAŞINDA DEĞİLİM"

Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum ve kendisinin performansının Alman Milli Takımı'na seçilip seçilmemesinde etkili olup olmayacağı şeklindeki başka bir soruya da Podolski, şu karşılığı verdi:

"Ben 15 yaşında değilim, milli takımdaki hocam da beni çok iyi tanıyor. Benimle ilgili kararın takımımla ilgili olacağını düşünmüyorum. Bizim hala hedeflerimiz var öncelikle kupayı kazanmak zorundayız. Bunun yanında da Avrupa'ya katılmamız gerekiyor. Bizim böyle iki hedefimiz var. Ama şunu da biliyorum ki biz büyük bir takımız büyük takımların her zaman şampiyon olması gerekir. En azından şampiyonluk için yarışıyor olması gerekir. İkinci olsak bile bu bizim için başarısızlıktır. Bunu biliyoruz ve bunu bilerek devam ediyoruz en azından kupayı kazanıp Avrupa'ya katılmak istiyoruz."

Galatasaray Basketbol Takımı'nı yakından takip etmesiyle bilinen Podolski, "Ergin Ataman'la çalışmak ister mi?" şeklindeki bir soru üzerine, "İyi bir insan düzgün bir karakteri var. Takımını da çok iyi hazırlıyor. Belki sezon sonu kulüp böyle bir karar verir. Biz de belki burada birlikte çalışırız." yanıtını verdi.

Podolski, Galatasaray'da bu sezon yaşanan teknik direktör değişikliklerinde en çok hangisinden etkilendiği, şok olup olmadığı yönündeki bir soruya da, "Ben 12 senedir futbolun içindeyim. Dolayısıyla böyle bir şey yaşamadım. Çünkü futbolda işlerin nasıl ilerlediğini biliyorum. Burada kararları yöneticiler ve başkan verir. Dolayısıyla bizim de futbolcular olarak bu tarz kararlardan sonra fazla bir söz hakkımız yok." karşılığını verdi.

Yeni teknik direktörleri Jan Olde Riekerink'le ilgili de konuşan Podolski, "Çok kısa bir süresi oldu. Umuyorum ki onunla birlikte önümüzdeki haftalarda başarılı olacağız. Tabii ki hocanın çok kısa bir süresi oldu. Normalde hocaların daha başarılı olması için sezon başında bir süresi olur. Şu anda böyle bir dönem olmadı. Hocanın da her şeyi değiştirme şansı yok ya da çok hızlı bir büyü yapma şansı yok. Ama ben, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını biliyorum. Bizimle birlikte sezon sonuna kadar bazı hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Podolski, son olarak Galatasaray'ın kötü gidişinin sorumlusunun kim olduğu yönündeki soru üzerine de bunun bir tek sorumlusunun olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii ki burada sadece bir kişiyi işaret edemeyiz. Sadece yönetim sadece oyuncular suçlu sadece bir oyuncu suçlu, hoca değişikliği hata bunu böyle söyleyemeyiz. Tabii ki de hoca değişikliğinin böyle olması takım içinde huzursuzluk yaratıyor. Bunu söylemem çok doğal. Tek bir konudan böyle oluyor diyemem. Takım şu an bu durumdaysa bu tamamen herkesin sorumluluğunda. Buna futbolcular dahil, hocalar yöneticiler başkan da dahil olmak üzere herkesin sorumluluğunda şu anki durum. Bir kişiyi işaret edip bunun suçu demek mümkün olmaz. Ama sene sonunda kulübümüz gereken kararları alır bu konuyla ilgili olarak. Umuyorum ki gelecek sezondan itibaren Galatasaray tekrar başarılı olacaktır."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim