• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Pladis Türkiye Başkanı Buyurgan "Hediyelik çikolata tercihi iki katına çıktı"

Pladis Türkiye Başkanı Buyurgan "Hediyelik çikolata tercihi iki katına çıktı"
Pladis Türkiye başkanı Mete Buyurgan Türkiye'de çikolatada en çok fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu çeşitlerin tercih edildiğini belirterek,...

Pladis Türkiye başkanı Mete Buyurgan Türkiye'de çikolatada en çok fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu çeşitlerin tercih edildiğini belirterek, "Son 10 yılın tüketim trendine bakıldığında hediyelik çikolata tercihinin iki katına çıktığı gözlemleniyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük şekerleme ve çikolata üreticilerinden Ülker, Ramazan Bayramı'na hazır. Ülker Ramazan bayramında çikolatada 23, şekerlemede ise 29 farklı ambalaj ve iki yeni ürünüyle tüketicilerle buluşacak.

Mete Buyurgan "Hediyelik çikolata tercihi iki katına çıktı"

Ülker'in toplam bayramlık çikolata pazarında yıllardır lider olduğuna dikkat çeken Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi geçen senenin rakamları ve ikramlık trendleri hakkında bilgi verdi.

Buyurgan, 2017 yılında toplam çikolatalı ürünler pazarının hacim olarak 334 bin tona, ciro anlamında 7.5 milyar TL'ye, şekerleme pazarının ise hacim olarak 68 bin tona, ciroda ise 1.3 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

Türkiye'de ise 2017 yılında bayramlık çikolata pazarının 14 bin tona, bayramlık şekerleme pazarının ise 30 bin tona ulaştığına dikkat çeken Buyurgan, "Ciro bazında büyüklükler ise çikolatada 356 milyon TL, şekerlemede 385 milyon TL idi. Bayram dönemlerinde tercihler de farklılık gösteriyor. Tüm bölgelerde çikolatada en çok fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu çeşitler tercih ediliyor. Son 10 yılın tüketim trendine bakıldığında hediyelik çikolata tercihinin iki katına çıktığı gözlemleniyor. Ülker de hediyelik bayram çikolata pazarında ciro payını 20 puan artırdı. Yüzde 38.6'ya ulaştırdı" ifadelerini kullandı.

Bayram çikolatası tüketimine bakıldığında Marmara bölgesinin ilk sırada yer aldığını vurgulayan Buyurgan, "Bayram çikolatası tüketimleri bölgelere göre ayrıldığında yüzde 29'la Marmara ilk sırada yer alırken, yüzde 26.5'la İç Anadolu, yüzde 18.5'la Doğu ve Güneydoğu Anadolu geliyor. Şekerlemenin en fazla tüketildiği bölge ise yüzde 46 ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu. Bu bölgeyi yüzde 18 ile İç Anadolu, yüzde 15 ile Marmara takip ediyor" dedi.

Bayramın hem tüketiciler hem de Ülker için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Buyurgan, Ülker'in bayramlık çikolata portföyüne bu yıl eklenen Coco Star ve Albeni çeşitlerinin Ramazan Bayramı ikramlarına farklı bir alternatif olacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim