• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

PKK'lı Duran Kalkan:Tek muhatabımız Abdullah Öcalan

PKK'lı Duran Kalkan:Tek muhatabımız Abdullah Öcalan
PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan;tek muhatap olarak Abdullah Öcalan'ı gördüklerini,BDP ve HDP'nin temsilcileri olmadığını iddia etti.


PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, BDP veya HDP’nin temsilcileri olmadığını, tek muhatap olarak Abdullah Öcalan’ı gördüklerini, kendisi ile doğrudan ilişki olmadan artık söylenenlere inanmayacaklarını söyledi. Kalkan, “Heyet ve hükümet farklı bir açıklama yapıyor. Bu bir güven sarsılmasına yol açıyor. Bundan böyle gerillayı kimse ikna edemez. Önder Apo ile doğrudan ilişki ve görüşme olursa ikna olur” dedi.
 
Uydu aracılığı ile PKK çizgisinde yayın yapan Sterk TV’de Duran Kalkan ile Kandil Dağı’nda yapılan röportaj yayınlandı. Kalkan, son dönemde Diyarbakır’da PKK’nın elindeki çocukları için eylem yapan aileler için sürdürülen tartışmalara değinirken, bunları Türkiye’de ‘Çocuk’ denildiğini, ancak kendilerinin bunları ‘Genç’ olarak değerlendirdiklerini söyledi. PKK yöneticisi “Kimseyi zorla tutamıyoruz. Bunu yapacak koşullarımız da yok. Hangi yaşta olursa olsun geliyor katılıyor, istediği zaman gidiyor. İsteği ile her yaştan cinsten insan geliyor” iddiasında bulundu. PKK’nın kimseyi kaçırmadığını bunların cezaevlerinde 3-5 yıl katan, zulmü görmüş, tanımış, işkence görmüş ve bunların hesabını sormak için geldiklerini ileri sürerken, bunların neden küçük yaşta hapse girdiğine dair soruya yanıt verilmesi gerektiğini iddia etti. Kalkan, “Sen kendine bak. Kaçırtma. Demek ki, öcü gibisin ki senden kaçıyorlar. Onların yaptığı hasetlik, çekemezliktir. Başka hiçbir şey ile izah edilemez” dedi.
 
Duran Kalkan, KCK tarafından dün yapılan açıklamaya da değinirken, Abdullah Öcalan ile doğrudan ilişki kurmadan ve örgütte bulunanlara doğrudan hitap etmediği takdirde bu konuda yapılan açıklamalara artık inanmayacaklarını söyledi. Kalkan, şöyle devam etti:
 
“Öyle bazıları gidiyor, görüşüyorlar; kendilerine görüşüyorlar. Bizim temsilcimiz falan değillerdir. HDP ve BDP; PKK değil, gerilla değil. Herkes bunu bilsin. Halkın direnişinden, gençlerin dağa çıkışından dolayı BDP’ye, HDP’ye saldırıyor. Biz muhatabız. Yiğitse bizimle uğraşsın niye HDP, BDP ile uğraşıyor? BDP, HDP ile ne alakası var? PKK ile bir falan değiller. Herkesin kendi çizgisi, programı var, mücadelesini sürdürüyor. HDP heyeti gidiyor görüşüyor, HDP olarak BDP gidiyor görüşüyor BDP olarak. PKK, gerilla olarak önderliğimiz (Abdullah Öcalan) tek muhatabımız. Ama artık doğrudan ilişki olmadan hiçbir şeye de inanacak durumda değiliz. Bu nedenle gerilla, doğrudan ilişki kurup görüşmedikçe artık hiç kimseyi dinlemez. Hiç kimse de gerillaya şu, bu söylemeye kalkmalı. Tayyip Erdoğan kendisi diyordu; ‘Dünya montaj dünyası olmuş.’ Kendisine karşı yapılanların hepsi montaj oluyor yani biz de gerçeği görmek istiyoruz yani. Tayyip Erdoğan’a gelince öyle bize gelince böyle olmaz.
 
Kalkan, İmralı’ya giden heyetin Abdullah Öcalan ve AK Parti yöneticileri ile görüştüğünü anlatırken, “Heyet bir açıklama yapıyor, hükümet hemen farklı bir açıklama yapıyor. Bu bir güven sarsılmasına yol açıyor. Onun için söyledim; Bundan böyle gerillayı kimse ikna edemez. Önder Apo ile doğrudan ilişki ve görüşme olursa ikna olur. Bizim kimseye ikna olacak şeyimiz kalmadı. Yapılanlar konuşulanlar ortada. Şu an özgürlük mücadelemizi geliştirmek için koşullar her zamankinden uygun. Niye umutlu olmasın. 3 aydır HDP, BDP yönetimi, gazeteciler başka gruplar gidecek deniliyor. Başka kimse gitti mi? Tayyip Erdoğan söyleme di mi bir grup var gidiyor. MİT gidiyor başka kimse gidemiyor. Bu kadardır hepsi boş çıktı şimdiye kadar” diye devam etti.

Etiketler: , , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim