• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Petrol Ofisi'ne ihale yasağı

Petrol Ofisi'ne ihale yasağı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Petrol Ofisi'nin mücbir sebep göstermeksizin sözleşme hükümlerine uygun olarak taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesiyle, 237 gün süreyle kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmasını yasakladı.

Taner Yıldız: "Kesintinin sebebi henüz bilinmiyor, siber saldırı da ihtimal" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün yasaklama kararı ilanı, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İlanda yer alan bilgiye göre; Petrol Ofisi, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince bir yıl süre ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklanmasına ilişkin karar, Nisan 2009'da yürürlüğe girmişti.

Ancak, Petrol Ofisi'nin açtığı dava sonucunda, mahkeme yasaklama kararına ilişkin "yürütmenin durdurulması" kararı vermiş; sonrasında da "dava konusu işlemin iptaline" karar verilmişti.

Gerçekliği yeniden düşünmenizi sağlayacak en iyi 30 film foto haber Gerçekliği yeniden düşünmenizi sağlayacak en iyi 30 film Enerji Bakanlığı tarafından yapılan temyiz başvurusu sonucunda ise, Danıştay bu son kararı bozarak, yeni bir karar alınması için dosyanın Mahkeme'ye gönderilmesine karar vermişti.

Açıklamaya göre, bu gelişmelerin ardından yasaklamanın, kalan süre yönünden 237 gün olarak yeniden tesisine karar verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Petrol Ofisi A.Ş. ile şirket sermayesinin yarısından fazla hissesine sahip ortağı Doğan Şirketler Grubu Holding ve Petrol Ofisi A.Ş.'nin sermayesinin yarısından fazla hisselerine sahip bulunduğu Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi, Petrol Ofisi Akdeniz Rafinerisi Sanayi, Petrol Ofisi Gaz İletim A.Ş., Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş., Erk Petrol Yatırımları A.Ş., Po Petrofinance N.V., Petrol Ofisi Gürcistan Ltd. Şti., Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd. ve Po Oil Financing Ltd'nin, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmelerinin Kanunu'nun 26'ıncı maddesi hükmü gereğince 1 yıl süre ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklanması kararının iptaline yönelik olarak alınan 17.08.2009 tarih ve 183 sayılı Bakan Olur'unun iptali ile adı geçen şirketler hakkında verilen "Yasaklama Kararı'nın, kalan süre yönünden (237 gün) yeniden tesisi hususunda alınan 13.05.2015 tarih 110 sayılı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Olur'u doğrultusunda anılan şirketlerin, kalan süre olan (237 gün) yasaklanmasına karar verilmiştir."

Doğan Holding, Petrol Ofisi'ndeki paylarını 2010 yılında şirketin diğer ortağı Avusturya merkezli OMV'ye satmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim