• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 4 asker şehit, 3 asker yaralı

Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 4 asker şehit, 3 asker yaralı
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit düştüğünü 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 3 askerin çatışmada şehit düştüğünü duyurdu. Açıklamada 4 askerin de yaralandığı bildirildi. Daha sonra gelen açıklamada, yaralı askerlerden P.Tğm. Abdulkadir Güler'in de kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi. Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Abdulkadir GÜLER, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Bakan Akar, sosyal medya hesabından şehit askerler için taziye mesajı iletti.

MSB'den yapılan ilk açıklama şöyle:

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

HATAY'A ŞEHİT HABERİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın Hatay'ın İskenderun ailesine acı haber verildi.

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay 23 yaşında ve bekardı.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 3 askerden biri olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi ailesine ulaştı.

Şehidin naaşının işlemlerinin ardından Malatya’ya getirileceği ve yarın düzenlenecek askeri törenle defnedileceği öğrenildi.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim