• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Pelitli’de 301 Konutun İhalesi 29 Mart’ta

Pelitli’de 301 Konutun İhalesi 29 Mart’ta
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çamlıca mevkiinde yapılacak 301 konutun, 29 Mart'ta TOKİ...

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çamlıca mevkiinde yapılacak 301 konutun, 29 Mart'ta TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacağını söyledi

Ortahisar Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çamlıca mevkiinde yapılacak 301 adet konut, 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezinin ihale tarihi belli oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 301 konut, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezinin 29 Mart'ta TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacağını söyledi. Konut karşılığı taşınmazlarını TOKİ'ye devreden hak sahiplerine en geç iki yıl içinde evlerinin teslim edileceğini belirten Başkan Genç, projeyle birlikte Pelitli Mahallesi'nin daha sağlıklı ve modern bir yerleşim merkezine kavuşacağını söyledi.

Trabzon Uluslararası Havalimanı'nın ve Sahil Yolu'nun kenarında bulunan Pelitli Mahallesi'ni plansız yapılaşmadan kurtardıklarını ifade eden Genç, " Pelitli Mahallemiz eskiden çarpık yapılaşmanın hakim olduğu bir yerdi. Karadeniz Sahil Yolu'nun hemen kenarında ve havaalanına yakın böylesine çarpık yapılaşmanın hakim olduğu yer Trabzon'un imajına hiç yakışmıyordu. 29 Mart'ta ihale edilecek proje ile yeşil alanları, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi ve camisiyle daha çağdaş bir kentin temelini atmış olacağız. Pelitli Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konut karşılığı taşınmazını TOKİ'ye devreden hak sahipleri için mahallenin güneyinde 25 bin m2'lik alanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Burada TOKİ tarafından yapılacak 301 adet konut, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ile park ve sosyal donatı alanları 29 Mart'ta ihaleye çıkarılacak. İhale tarihinden itibaren en geç 24 ay içerisinde vatandaşlarımız konutlarına taşınabilecek. Diğer yandan Trabzon Uluslararası Havalimanı'nın karşısında bulunan kentsel dönüşüme tabi tutulan 77 bin m2'lik alanın kamulaştırma işlemleri de tamamlandı. Bu alandaki yapım ihalesi de en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Böylece Trabzon'a havayoluyla gelen turistlerin ve yolcuların ilk karşılaştığı Pelitli Mahallemiz modern bir görünüme kavuşacaktır. Bu projeden hem vatandaşlarımız memnun kalacak; hem de projemiz diğer çarpık yapılaşmanın hakim olduğu yerler için de örnek bir proje olacak. Vatandaşlarımız, bizzat kentsel dönüşümünün ne kadar önemli olduğunu ve evlerinin daha değerli hale geldiğini burada görüp, inceleme imkanı bulacaklar. Ben şimdiden projenin hem belediyemiz, hem de vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum ve vatandaşlarımıza sabırlarından ötürü bir kez daha çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Pelitli’de 301 Konutun İhalesi 29 Mart’ta

Pelitli’de 301 Konutun İhalesi 29 Mart’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim