• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Pazaryeri HEM yılsonu sergisi açıldı

Pazaryeri HEM yılsonu sergisi açıldı
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin dönem boyunca yaptığı eserler yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin dönem boyunca yaptığı eserler yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Yıl boyunca yapılan yorgan, el ve makine nakışı, giyim, iğne oyası ve el sanatları kurslarında üretilen el emeği göz nuru eserlerden oluşan sergi, Belediye Kültür Merkezinde açıldı. Sergide, okuma-yazma kursunu bitirenlerin çocuklarına Bilecik Valisi Tahir Büyükakın tarafından hediye edilen 16 bisiklet Kaymakam Bayram Sağır ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Güsamettin Erdoğan tarafından dağıtılırken yorganlar, iğne oyası ve çeşitleri ile su kabağı işlemeciliği ürünleri protokolün dikkatini çekti. Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Büyük "Şimdiye kadar 112 kurs açtık, bu kursların 10 tanesi köylerde 102 tanesi ilçe merkezinde açılmıştır. Bu kursların 8'i okuma yazma, 23'ü spor kurslarıdır. İlçede kurslara katılım oranının yüzde 18 olarak gerçekleşmiş olup bu oranı daha da arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Törende Halk Eğitimi Merkezine katkıda bulunanlara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından plaket verildi. Ayrıca, sporcu antrenörleri Ahsen Ahmet Kılıç, Levent Üstün, Fehmi Piliç, Aydan Yavuz, Halit Yavuz, Deniz Kaya; İğne Oyası Usta Öğreticisi Zuhal Afşar ve kursiyer Ayşe Kılıç'a teşekkür belgesi verildi.

Sergiye Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Güsamettin Erdoğan, Bilecik İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Yıldız, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu, Organize Sanayi Müdürü Muammer Yıldırım, Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu, Soydan Boza yetkilisi Metin Soydan, daire müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim