• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Pazarda yüksek fiyatına kızdılar şimdi 16 dönümlük çilek bahçeleri var

Pazarda yüksek fiyatına kızdılar şimdi 16 dönümlük çilek bahçeleri var
Bilecik'te pazardan aldıkları çileğin yüksek fiyatına kızan Yalçın Nar ve eşi, şimdi köylerinde 16 dönümlük çilek bahçeleri var.

Bilecik'te pazardan aldıkları çileğin yüksek fiyatına kızan Yalçın Nar ve eşi, şimdi köylerinde 16 dönümlük çilek bahçeleri var. Hedeflerinin 150 dönümü çıkartmak isteyen Nar çifti, ürünlerini diğer şehirlere satmayı amaçlıyor.

Bilecik merkeze bağlı Ulupınar Köyü'nde yaşayan Yalçın Nar, bir gün eşiyle birlikte gittikleri pazardan aldıkları çileğin yüksek fiyatına kızarak küçük çaplı kendileri ve çocuklarının yiyeceği kadar çilek üretmeye başladıklarını anlattı. Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle başta 2,5 dönüm olan bahçesinden yüksek verim alan Nar, ilk olarak alanını 6 dönüme, ardından 16 dönüme çıkardılar. Çilek fidesi sayısını 125 bine çıkaran Nar, "Eşimin tavsiyesi üzerine biz bu işe girmiştik. Bir gün pazara gittiğimizde çilek alalım dedik. Baktık fiyatı çok yüksek. Dedik ki biz ufak bir bahçemize, kendi ihtiyacımız kadar ekelim diye düşündük, ama ufak bir hobi bahçesiyle başlamışken şuanda 16 döneme çıkardık. Şimdi senede 24 ton çilek üreterek bu işi pazara dönüştürdük. Çok da memnunuz. Şuanda dönümünde 1 buçuk ton gibi çilek üretmekteyiz" dedi.

"Hedefimiz 100-150 dönüm çilek"

Ürettikleri çilek hakkında bilgi veren Nar, "Çileğimizin cinsi "albion" cinsidir. Yüksek rakımı sever, aroması çok güzeldir. Dün itibariyle ilk hasadımızı gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Benim bundan sonraki hedefim 100-150 dönümde üretim yapmak. Şehirlerarasına da satışımızı inşallah gerçekleştirmek istiyoruz. Biz buraya kadar geldiysek inanıyorum ki onu da başarırız. Şimdi burada sezonun ilk hasadını yapacağız. Çileği toptan 10, kilo bazında da 15 liradan satmaktayız" dedi.

Pazarda yüksek fiyatına kızdılar şimdi 16 dönümlük çilek bahçeleri var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim