• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Pazarcılar da ’Adalet’ için Ankara’ya yürüyecek

Pazarcılar da ’Adalet’ için Ankara’ya yürüyecek
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri'nin mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından yer sorunu yaşayan pazarcı esnafı, İzmir'de bulunan CHP...

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri'nin mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından yer sorunu yaşayan pazarcı esnafı, İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için konvoyu durdurmak istedi. Kılıçdaroğlu, yoluna devam edince pazarcılar, "Kemal Kılıçdaroğlu, dün bizimle görüşeceğiyle ilgili söz vermesine rağmen durmadı. Eğer CHP Genel Başkanı bu sorunu çözmezse bu esnaf Ankara'ya yürüyecek" dedi.

Mahkeme kararıyla kapatılan İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri'nde pazar kuramayan pazarcı esnafı, kendilerine başka bir alanda yer tahsis edilmesi için bir süredir İzmir Büyükeşehir Belediyesi önünde eylem yapıyor. Bugün de Balçova ilçesinde programı bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için toplanan esnaf, ellerinde pankartlarla bir süre Kılıçdaroğlu'nu bekledi. CHP Liderinin araç konvoyunu durduramadıkları için taleplerini yineleyemeyen pazarcılar, sorunlarının çözümü için Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

"Kemal Kılıçdaroğlu, söz vermesine rağmen durmadı"

Pazarcılar adına konuşan Faysal Acar, "Kemal Kılıçdaroğlu 2 ay önce İzmir Büyükeşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bizim sorunumuz için "bu işi çözün, bir kişi dahi mağdur edilmeyecek" dedi. Dün yine Kılıçdaroğlu'nu karşılarken bir şekilde ulaşıp sorunumuzu anlattım. Kendisi "söz veriyorum, İzmir'den ayrılmadan önce bu sorunu çözüp açıklama yapacağım" dedi. Esnaflar olarak buraya bu yüzden geldik. Aziz Bey yine genel başkanı yanlış yönlendirdi. İzmir'de siyasi bir kargaşa var, bizi malzeme etmek istiyorlar. Bizim hiçbir siyasi amacımız yok. Tek amacımız ekmeğimiz, tek amacımız pazarımız. Kemal Kılıçdaroğlu, dün bizimle görüşeceğiyle ilgili söz vermesine rağmen durmadı. Yanında Aziz Kocaoğlu yine engelleme yaparak genel başkanı yanlış yönlendirmiştir. Eğer CHP Genel Başkanı bu sorunu çözmezse bu esnaf Ankara'ya yürüyecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim