• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Palandöken’de Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor

Palandöken’de Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor
"Sevdamız Yeşil Bir Palandöken" sloganıyla yola çıkan Palandöken Belediyesi, 2016 yılı için planladığı park yapımına ve binlerce fidanı toprakla...

"Sevdamız Yeşil Bir Palandöken" sloganıyla yola çıkan Palandöken Belediyesi, 2016 yılı için planladığı park yapımına ve binlerce fidanı toprakla buluşturmak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken'de yeşil alan oluşturulması ve ağaçlandırmada örnek çalışmalar yapıldığını belirterek, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4,5 metrekarelerden 8,5 metrekareye yükselttiklerini dile getirdi. Belediye Başkanı Bulutlar," İlçemizin kuruluş tarihi olan 1994 yılından 2009 yılına kadar Palandöken de yeşil alan miktarı yaklaşık 123 bin metre kare iken göreve başladığımız tarih olan 2009 yılından 2015 yılına kadar yani 7 yılda ilçemize 130 bin metrekare yeşil alan kazandırırken buna karşılık 55 yeni park yapımını gerçekleştirdik ve binlerce fidanı da toprakla buluşturduk. İlçemizi de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4,5 metrekareyken biz bunu 8,5 metrekareye çıkardık. Hedefimiz Palandöken de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 ile 12 metrekare olmasıdır. Çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz" dedi.

PALANDÖKEN GELİN GİBİ SÜSLENECEK

Kış sezonu içerisin de yapılan planlama da ilçeye dikilecek fidanlar ve yapılacak yeni park çalışmaları kapsamında parklara yeni ağaç dikimi ve peyzaj düzenlemeleri için 2016 yılı sezonunu yeni fidanlarını inceleyen Belediye Başkanı Bulutlar, " Palandöken ilçemiz yeşilin her tonuyla tanışması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yetişkin fidan almayı terci ediyoruz. Bugün birinci etap fidanlarımız geldi. Bu fidanlarımızı planlı bir şekil de ihtiyaç duyulan park ve uygun noktalarda toprakla buluşturacağız. Birinci etapta kuturları (çap) 14 ile 16 olan ve boylar 3 ile 7 metreye sahip 8 çeşit fidandan oluşan Huş Sarkık, Akçaağaç, Çam, Mavi Ladin, Batı Ladin, Elma Süsü ve Kiraz Süsü bin adet yine bin adet boylu çam, 500 adet huş, 500 adet akçaağaç, 500 adet karaağaç ve 500 adet küçük çam fidanlardan oluşan ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. İlçemiz de mevsimsel olarak Haziran ayın da ise yine Palandökenin parklarını ve sokaklarını gül ve çiçeklerle adeta gelin gibi süsleyerek görselliğini artıracağız" diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR, MİLLETİMİZE BORCUMUZ VE SÖZÜMÜZ VAR

Palandöken halkına borçlarının ve verilen sözlerinin olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," İlçemiz halkına ne yapsak azdır ve halen daha borçluyuz. Çünkü bu millet bizlere güvendi ve bu göreve bizleri ikinci defa seçti. Öyleyse bizler de ilk göreve seçildiğimizin heyecanını yitirmeden aynı heyecanla aynı azimle ve aynı kararlılıkla çalışmaya kendi kendimize söz verdik. Milletin olanını millete vereceğiz. Sözümüz var asla yeşil alanlara el uzatılmayacak, dönemimiz de imar da taviz verilmeyecek, yol, vakıf malı korunacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız, kültür, sanat, turizm, eğitim, spor faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Gelişen dönüşen Dünya ve Türkiye'ye entegre olacak, ilçemizin gelişmesi ve dönüşmesi için yeni fikirlere, yeni yatırımlara belediye olarak her zaman açık olacağız, kapılarımız, makamlarımız bu millete her zaman açık tutacağız, ne yapsak ta Milletimize olan borcumuzu ödeyemeyiz fakat sözlerimizi tutacağız" dedi.

Palandöken’de Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor

Palandöken’de Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor

Palandöken’de Binlerce Fidan Toprakla Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim