• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi
Pakistan'ın Peşaver şehrinde, çoğu öğrenci 151 kişinin öldüğü okul saldırısında oğlu Mubin Şah'ı kaybeden acılı anne konuştu.

Pakistan'ın Peşaver şehrinde, çoğu öğrenci 151 kişinin öldüğü okul saldırısında oğlu Mubin Şah'ı kaybeden acılı anne konuştu. Sokakta gördüğü öğrencileri kendi çocuğuna benzettiğini belirten anne, oğlunun "sabah namazını kılmaya gidiyorum, oradan okula gideceğim" dediğini; ancak geri gelmediğini söyledi. Oğlunu rüyasında gördüğünü anlatan anne "Cennette arkadaşları ile birlikte oynuyordu. Mutluyum; çünkü o bizim şehidimiz." dedi.

Pakistan'ın Peşaver şehrinde, çoğu öğrenci 151 kişinin öldüğü okul saldırısının üzerinden tam bir yıl geçti. Ülkeyi yasa boğan saldırı sonrası teröre lanetler okunurken, çocuklarını kaybeden ailelerin acıları ilk günkü tazeliğini koruyor. Başarılı bir öğrenci olan aynı zaman da arkadaşları tarafından çok sevilen Mubin Şah'ın ölümü ve sonrasında yaşanan hadiseler yürekleri burkuyor. Cihan Haber Ajansı, kanlı saldırı sonrası 16 yaşındaki oğullarını kaybeden Şah ailesinin Peşaver'deki evine konuk oldu. Geride acılı annesi, babası ve iki ablasını bırakan Şah'ın çerçelevenmiş resimleri çalışma odasının her köşesinde duruyor.

Oğlunun resmini öpen acılı anne gözyaşları içerisinde gördüğü rüyayı anlattı: "Rüyamda oğlumu cennette arkadaşları ile birlikte oynarken gördüm. Çok üzülüyorum; ancak onun için de çok mutluyum. Çünkü o bizim şehidimiz."

"OĞLUMA ÇOK BENZİYORDU; HIÇKIRIKLARLA SARILDIM VE YANAĞINDAN ÖPTÜM"

Oğlunu sıklıkla rüyasında gördüğünü belirten anne, geçen bir yıl içinde caddelerde öğrenci gördüğünde oğlu ile ilgili anıların gözünde canlandığından bahsediyor. Gözyaşlarını tutmakta zorlanan anne duygularını şöyle dile getiriyor: "Şehirdeki bir okul bizi bir aktiviteye çağırmıştı. Orada öğrenciler vardı; ancak içlerinden biri oğluma çok benziyordu. Dayanamadım. Hıçkırıklar içinde sarıldım, yanaklarından öptüm çocuğu."

"SABAH NAMAZINI KILIP OKULA GİDECEĞİM" DEDİ VE BİR DAHA GELMEDİ

"Kıyamet" olarak nitelendirdiği saldırı gününü ise acılı anne şöyle anlatıyor: "O gün sabah oğlumdan bakkala gitmesini istedim; ancak bana "Anne mescitte cemaat sabah namazına durmak üzere. Ben ordan okula geçerim." dedi ve bir daha gelmedi."

"GEÇEN BİR YILDA HÜZÜN, SEVİNÇ VE İNTİKAM HİSSİYLE DOLUYDUM"

Baba Faruk Şah ise son bir yılı hüzün, sevinç ve intikam hisleri ile geçirdiğini belirtirken, "Hüzünlüydüm; oğlumuzu, ailemizin belkemiğini kaybetmiştik. Sevinçliydim; ailemizden biri bu ülke için, eğitim için hayatını kaybetmişti. Ama saldırının arkasında olan teröristlerin okulun kapısında, bütün herkesin önünde asılmasını istiyorum. İntikamımızın alınmasını istiyorum." şeklinde konuşarak geçen bir yıldaki hislerini aktardı.

Baba ayrıca Mubin Şah'ın, ölümünden 10 gün önce Kur'an-ı Kerim'e yazdıklarını zorlukla okuyan baba, oğlunun kendisine şu sözü verdiğini aktardı: "Bu günden sonra 5 vakit namazımı kaçırmayacağım. Eğer kaçırırsam cezalandırılmalıyım."

Şehrin caddelerinde okuldan eve dönen bir öğrenci ise saldırıyı tanımlayamadığını belirtti. Olayın ülkede şok etkisi oluşturduğuna dikkat çeken öğrenci, saldırıyla birlikte Afganların hüzne boğulduğunu söyledi.

Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver şehrinde, geçen yıl bir okula militanlar saldırmış ve çoğunluğu öğrenci olmak üzere 151 kişiyi öldürmüştü. Peşaverdeki okulda, yarın Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Başbakan Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve üst düzey askeri ve sivil yetkililerin katılımı ile saldırıda ölenleri anma töreni düzenlenecek.

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi

Pakistan'daki okul saldırısında oğlunu kaybeden anne: Rüyamda cennetteydi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim