• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Özlenen Alışkanlıklar, Hayat Buluyor

Özlenen Alışkanlıklar, Hayat Buluyor
Bölgenin ilk karma projesi olan Kiza Kurumsal İş Merkezi, Adana'nın ticari yaşamına yeni ufuklar açmaya hazırlanıyor.

Bölgenin ilk karma projesi olan Kiza Kurumsal İş Merkezi, Adana'nın ticari yaşamına yeni ufuklar açmaya hazırlanıyor.

Modernize olan yaşam biçimi, zaman içerisinde eski alışkanlıklara olan özlemi arttırdı. Dağınık yerleşkeler, çarpık kentleşme ve şehirlerin aşırı büyümesi, mahalle yaşamını ve esnaflığı yok olma seviyesine getirdi. Fakat son dönemlerde dünyada ve Türkiye'de planlanan karma projeler, özlenen iş ve özel yaşamı yeniden canlandırıyor. Adana'nın D-400 karayolu olarak bilinen Adana-Mersin yolu üzerinde yapımı devam eden Kiza Kurumsal İş Merkezi, bölgenin ilk karma projesi olarak yüksekliyor. Adana Otogarı'nın ve TEM bağlantı yolunun karşısında, eski Tekel Fabrikası'nın bulunduğu yerde yapılan Kiza Kurumsal İş Merkezi, Gaziantep ve Adana'nın iki köklü firması tarafından inşa ediliyor. Gaziantep'te 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren "Kurt İnşaat" ve Adanalı "Balak Metal" ortaklığıyla sürdürülen proje, bölgenin tek kurumsal iş merkezi olma özeliğini de taşıyor.

ADANA'NIN İŞ YAŞAMINA YENİ SOLUK

Adana'nın iş yaşamına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin ortaklarından Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, projenin iş yaşamını ve çalışma koşullarını kolaylaştıracağını belirtti. Ekonomideki büyümeyle beraber, iş yaşamındaki standartlarının da değiştiğini kaydeden Aydın Kurt, "İnsanlar artık ofisten rezidansa, otelden restorana, alışveriş alanlarından bankalara ve devlet kurumlarına kadar iş hayatında ihtiyacı olan herşeyi bir arada bulabilecekleri çok fonksiyonlu projeleri talep ediyor. Aslında bu talep de ülke olarak tarihimizin mahalle kültürüne dayanıyor olmasından geliyor. Aynı parselde ticari alanları, yaşam alanları, konaklama gibi çok amaçlı kullanımların iç içe yer alması, geçmiş kültürümüzde de mevcuttu" dedi.

Kurt, 12 blokta tamamı akıllı 990 ofis ve home-ofis, 287 iş yeri olarak inşa edilen Kiza Kurumsal İş Merkezi Projesi'nin, Adana'nın ticari yaşamına yeni ufuklar açacağına inandığı belirtti.

BÖLGENİN İLK KARMA PROJESİ

Sektörel kümelenmenin de sağlanabileceği Kiza Kurumsal İş Merkezi, bünyesinde; bir business otel, kongre merkezi, alışveriş alanları, restoranlar bulunduracak. Aydın Kurt, bölgenin ilk kurumsal iş merkezi olma özelliğinin yanı sıra, ilk karma projesi de olan dev yapılanmanın detaylarını şu sözlerle ifade etti:

"Kiza Kurumsal'da ofis ve iş yerlerinin iç mimarisi, müşterilerin yaptıkları işlerin, mesleklerin özelliklerine ya da beğenilerine göre düzenlenebilecek. Aynı zamanda tamamı akıllı ofislerden oluşan projemizde, A Plus olarak nitelendirdiğimiz yüksek özelliklere sahip ofisler de bulunacak."

İş yaşamındaki günlük ihtiyaç ve hizmetleri de sunmak için altyapı hazırlıklarında bulunduklarını belirten Aydın Kurt, "Bir nevi ön büro gibi çalışacak, concierge hizmeti sunacak bir çağrı merkezi kurmayı hedefliyoruz. Şöyle ki; iş sahipleri, otel-bilet rezervasyonundan vale, kurye, kuru temizleme servisine, araç kiralamadan misafir karşılamaya kadar daha bir çok hizmeti bir telefonla Kiza Kurumsal İş Merkezi bünyesindeki çağrı merkezinden alabilecekler" dedi.

RAKAMLARLA KİZA KURUMSAL

Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin ortaklarından Aydın Kurt, projenin rakamsal detaylarını şöyle ifade etti:

"55 bin 262 m2 arsa üzerine 180 bin m2 kapalı alan. 120 odalı business otel, 1 kongre merkezi. 12 blokta, 990 ofis ve home-ofis, 287 adet iş yeri. 51 m2, 60 m2 ve 112 m2 büyüklüğünde 3 farklı tip ofis seçeneği. 1200 aracın park edebileceği 50 bin m2 kapalı, 900 araçlık açık otopark. 20 metre genişliğinde 221 metre uzunluğunda 1 ana cadde ve kesişen 15 metre genişliğinde 100, 112 ve 126 metre uzunluğunda 3 ara cadde."

Özlenen Alışkanlıklar, Hayat Buluyor

Özlenen Alışkanlıklar, Hayat Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim