• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Özel raketler madalyalarını aldı

Özel raketler madalyalarını aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları spora yönlendirme hedefiyle "Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen "Özel...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları spora yönlendirme hedefiyle "Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen "Özel Çocuklar Spor Şenliği Masa Tenisi Turnuvası'na katılan sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen "Özel Çocuklar Spor Şenliği Masa Tenisi Turnuvası" görkemli bir final töreniyle son buldu. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Masa Tenisi Salonu'nda gerçekleşen ve Bursa'da hizmet veren 13 özel eğitim ve mesleki eğitim okullarından 60 öğrencinin katıldığı etkinlikte tüm sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, dijital çağın çocuklara olan zararlarını en aza indirebilmek adına gerçekleştirilen Büyükşehir Okul Spor Etkinleri ile çocukların fiziksel özelliklerinin ve sosyal iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde birçok yeni projeyi hayata geçireceklerinin altını çizen Köse, "Her çocuk eşittir ve çocuklar oyunla, sporla buluşmalıdır. Çocuklarımızın daha fazla sporla uğraşması adına yeni projeler hayata geçiriyoruz. Bu sayede çocuklar, farklı etkinliklere katılarak yeni arkadaşlar edinecekler, daha da sosyalleşecekler" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Bursa'da masa tenisinin gelişmesine yönelik desteğine dikkati çeken Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Masa Tenisi İl Temsilcisi Fehim Ferik de Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Masa Tenisi takımının geçen yıl Türkiye Kupası, Türkiye Süper Ligi ve Avrupa Kupası'nda elde ettiği başarılarla Bursa'nın adını bu branşta Avrupa'ya duyurduğunu söyledi. Sporcuların bu yıl da "Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayacaklarını hatırlatan Ferik, bu tür başarıların masa tenisi sporunun yaygınlaşmasını da sağladığını vurguladı.

Özel eğitim gören öğrencilerle farklı turnuvaları yaptıklarını da söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Ünal ise özel öğrencilerin sosyalleşmeleri ve başarı duygularının geliştirilmesi amacıyla sosyal ve sportif etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Başkanvekili Köse, etkinliğe katılan öğrencilere madalyalarını verdi. Turnuvadan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade eden özel eğitim öğrencileri de protokol üyelerine çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim