• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Özel Olimpiyat Dünya Oyunları’nda millilerden bir bronz

Özel Olimpiyat Dünya Oyunları’nda millilerden bir bronz
ABU Dhabi'de düzenlenen Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda Türkiye Karma Futbol Takımı bronz madalya kazandı.

ABU Dhabi'de düzenlenen Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda Türkiye Karma Futbol Takımı bronz madalya kazandı.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, Abu Dhabi'de gerçekleşen Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları'na 11 kişilik karma futbol takımıyla katıldı.

Birlikte oynayıp eğlenmenin yanında Türkiye'yi temsil etme gururunu yaşayan özel ve partner sporcular, gruplarında 3. olarak madalya kazanmanın mutluluğunu da paylaştı.

Lefkoşa, Erzincan, İzmir, Kayseri, İzmit, Manisa, Balkesir'den katılım sağlayan 6 özel, 5 partner sporcu, Karma Futbol Projesi sayesinde geliştirdikleri futbol becerilerinin ve emeklerinin karşılığını Abu Dhabi'de aldı. Özel Olimpiyatlar Türkiye Karma Futbol Takımı Hindistan'ı 5-1 mağlup ederek ilk başarısını elde etti. Yunanistan ile oynadığı maçta ise 3-1 galibiyet alarak liderliğini sürdürdü. Cezayir ve İtalya takımlarıyla oynadığı maçlarda yenilmesine rağmen, yeniden yeşil sahalarda buluştuğu İtalya'yı 1-0 yenerek üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

190'dan fazla ülkeden 7 bin 500 özel ve partner sporcunun katıldığı, 20 bin gönüllünün görev aldığı oyunlarda Türkiye'yi temsil eden karma futbol takımı Dünya Oyunları boyunca aynı hedef doğrultusunda oynamanın mutluluğunu yaşarken, futbol maçları sonrası aldıkları bronz madalyalarla birlikte objektiflere renkli pozlar verdi.

Mehmet Civelek: "Tüm sporcularımızı kutluyorum"

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, "Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte oynayıp birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam oluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Hepimizin ortak bir amacı var; çocuklarımız hakkındaki ön yargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını ve kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini göstermek. Şimdi ise yıllarca çalışmalarının karşılığını alarak Abu Dhabi'de gerçekleşen Dünya Oyunları'na katıldılar ve gruplarında üçüncü olarak bronz madalya kazandılar. Her birinin ayrı hikayesi olan tüm sporcularımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim