• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Özdağ: “Diğer Darbeler Bedenimize Zarar Verirken, 28 Şubat Ruhumuza Musallat Oldu”

Özdağ: “Diğer Darbeler Bedenimize Zarar Verirken, 28 Şubat Ruhumuza Musallat Oldu”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 28 Şubat Postmodern darbesinin 19'uncu yıldönümünde yaptığı açıklamada,...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 28 Şubat Postmodern darbesinin 19'uncu yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Diğer darbeler bedenimize zarar verirken, 28 Şubat post-modern darbesi ruhumuza musallat olmuştur" dedi.

28 Şubat postmodern darbesinin 19'uncu yıldönümünü vesilesiyle açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, darbe ile milletin onuruna kast edildiğini söyledi.

"MİLLİ ŞEF ÖZLEMİ İÇİNDE KIVRANANLARIN TUZAK VE KUŞATMASI"

"28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu'yla başlayan süreçle Anadolu'nun evlatlarının onuru çiğnenmek istenmiş, milletimizin izzetine kast edilmiştir" diyen Özdağ, darbenin, değerlere ve inançlara karşı fütursuzca gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu belirtti. Özdağ, darbenin ağır sonuçları da beraberinde getirdiğini söyleyerek, "28 Şubat, milli şef özlemi içinde kıvrananların tuzak ve kuşatması olarak kayıtlara geçmiştir" dedi.

28 Şubat'ın hürriyet katillerinin projesi olduğunu söyleyen Özdağ, "Muhafazakar kesime yönelik hak ihlallerinin yapıldığı, başörtülü kızlarımızın eğitim haklarının gasp edildiği ve inançlara engel olunma gayretinin son çırpınışlarının sahnelendiği bir komplo sergilenmiştir" ifadelerini kullandı.

Muhafazakâr kesimle hesaplaşma yöntemi olarak tayin edilen uygulamaların, ülkemiz adına ayıplı eylemleri de beraberinde getirdiğini kaydeden Özdağ açıklamasına şöyle devam etti:

"28 Şubat 1997, tıpkı 1960, 1971 ve 1980'de olduğu gibi bir demokrasi faciası olarak Cumhuriyet kayıtlarına geçmiştir. Ancak, 28 Şubat'ı diğer darbelerden ayıran bir özelliği öne çıkmıştır. Diğer darbeler bedenimize zarar verirken, 28 Şubat post-modern darbesi ruhumuza musallat olmuştur. Medya, sermaye lobileri, sözde sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler tarafından desteklenen baskı ve sınır tanımaz zorbalık, milletin nezdinde işkenceye dönüşmüş, militarizm meşrulaştırmak istenerek hukuk katledilmiştir. Bu maddi ve manevi hasarlar sözde "İrtica tehlikesi" adı altında ülkemize yadigar bırakılmıştır."

"MİLLET İLE BİLEK GÜREŞİ YAPILAMAYACAĞI ANLAŞILMAYA BAŞLANMIŞTIR"

Vesayet lobilerinin millet ile kavgasının hiçbir dönemde bitmediğine de dikkat çeken Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Lobiler her defasında yeni oyunlar ile sahneye atılmış ve her defasında Millet tarafından alaşağı edilmiştir. Neticesinde millet ile bilek güreşi yapılamayacağı da anlaşılmaya başlanmıştır. 28 Şubatçılara da, paralel darbecilere de millet sandıkta demokrasiyi öğretmiştir. 2002, 2004, 2007, 2009, 2011, 2014 ve 2015'te demokrasinin kılıcı keskin çıkmıştır. Darbelere karşı göğüs gerilmiş, milletimiz ve askerimiz yurtiçi ve yurtdışında birlik ve beraberliği sağlayabildiği günlere kavuşmuştur."

"BU AZİZ MİLLETE KALKAN EL ASLA CEZASIZ KALMAYACAK"

Özdağ, milli iradenin tecelli etmeye başladığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bir yandan demokrasi ile büyüdüğünü, bir yandan da darbecilerle hesaplaşma yoluna girdiğini kaydetti. Hangi sebep ve gerekçeyle olursa olsun millete kalkan elin asla cezasız kalmayacağını söyleyen Özdağ, "Gerekirse o eller hukuk çerçevesinde kırılacaktır" dedi.

Özdağ, "Unutulmamalıdır ki, 28 Şubat ve benzeri girişimlerin izlerini silme kabiliyetine sahip milletimiz, darbecilere ve destekçilerine yine en büyük cevabı verecek müessesedir.

Ben bu inanç ve düşüncelerle 28 Şubat'ın tüm mağdurlarına selam ediyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyor, hayatta kalanlara da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim