• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Özaltun, Sonsuz Şükran Köyünde sanatçılarla buluştu

Özaltun, Sonsuz Şükran Köyünde sanatçılarla buluştu
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde bulunan Sonsuz Şükran Köyünde düzenlenen Çarşamba...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde bulunan Sonsuz Şükran Köyünde düzenlenen Çarşamba Buluşmaları etkinliğinde yörede evleri bulunan bazı sanatçılar ve Çavuş Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Kurucusu Mehmet Taşdiken, sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu köyde düzenledikleri "Çarşamba Buluşmaları" etkinliğinde Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'u onur konuğu olarak görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yürüttükleri sanatsal çalışma ve faaliyetlerden söz etti. İstanbul'da her hafta düzenledikleri "Çarşamba Buluşmaları" etkinliklerinin bu defaki adresinin Şükran Köyü olduğunu vurgulayan Taşdiken, 24 yıldır bu etkinliği hiç ara vermeden sürdürdüklerini anlattı. Bu anlamda, etkinliğin her hafta bir farklı konuğu olduğunu belirten Taşdiken, yürüttükleri faaliyetlerin bir bakıma sosyal bir dayanışma etkinliği olduğundan söz ederek, "Ama daha çok kültürel ağırlıklı, kültürel bir platform bu. 3-5 bin gibi kişiye ulaşan bir topluluğumuz var. Bu haftaki etkinliğimizde, gündeme aldığımız konu; bir proje yaptık biz, bir süredir çalışıyor arkadaşlarımız. Bu bölgenin turizme açılması ve turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi konusunda zaten bu köyü kurduğumuz andan itibaren böyle bir fikrimiz var. Ama bu fikrin hayata geçmesi lazım, öncelikli olarak buranın hareketli olması lazım. İkinci olarak da, bütün bölgede, bütün yörede sürdürülebilirlik açısından da çok önemli bir şey bu. İmkanları değerlendirerek Çatalhöyük'e kadar olan bölge içerisinde bir proje hazırladık. Bu projeyi sayın valimize de sunduk, kendisi çok beğendiler. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizle de istişare ettik. "MEVKA projesi olarak sunalım" denildi. Sonsuz Şükran Köyü olarak, biz ne yaparsak yörenin insanıyla birlikte yapmak gibi başından beri böyle bir ilkemiz var. Burası, absürt, izole, dışarıda, insanlardan kopuk bir yer değil. Ne yaparsak, yörenin insanlarıyla, bürokratlarıyla birlikte yapmak istiyoruz. Bu turizm projesinin amacı da burayı, buradaki evlerimizi bir defa açık olarak konaklamaya açmak, ikinci olarak da bütün yörede olan mevcut potansiyeli değerlendirmek. Tabii bunu yaparken de muhtelif etkinlikler koymak buraya. Bu anlamda, sizden de ricamız; Beyşehir'deki turizm potansiyeli nedir, bunlarla ilgili siz neler yaptınız, neler yapıyorsunuz, ne planlıyorsunuz, birlikte neler yapabiliriz? Mesela bölgede çok başarılı bir treekking faaliyetiniz var, Leylekler Vadisi işi ve canlı olarak yayınlanması vb. potansiyeli de biz değerlendirmek istiyoruz. Beyşehir Gölü de bu anlamda çok önemli. Bizimkisi tamamen kültüre dayalı bir şey ve bir gönüllülük projesi. Dolayısıyla bir bakıma da biz kamunun yardımcısı gibiyiz. Kamunun yapacağı ya da ilgi alanı içerisinde görevleri, görev tanımı içerisinde olan şeylerle ilgili biz bir çeşit kamu hizmeti yapıyoruz. Onun için tabii ki destek istiyoruz" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Sonsuz Şükran Köyünde düzenlenen etkinlikte sanatçılar ve yöre insanıyla biraraya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Beyşehir'le birlikte Hüyük ve Derebucak ilçelerini de bölge içerisinde ayrı düşünmüyoruz. Dolayısıyla Çavuş Mahallesinin içerisindeki Sonsuz Şükran Köyü ile birlikte gündemimizdeki konularla ilgili olarak çok güzel bir projeye imza atacağımızı ümit ediyoruz" dedi. Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi olarak bölgede yürüttükleri çalışmalardan da söz eden Özaltun, yöredeki zengin tarihi miras, kültürel değer ve doğal zenginliklere dikkat çekti. Bölgenin turizme kazandırılabilmesi için son dönemde belediye olarak yörede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği içerisinde hareket ederek yoğun bir gayretin içerisinde olduklarını da anlatan Özaltun, şöyle devam etti:

"Amacımız, bu işbirliği çerçevesinde ilçemize, yöremize gelen ziyaretçi ve turist sayısını daha da artırabilmek. Günümüzde turizm de artık eko turizme doğru kanalize oluyor. Sonsuz Şükran Köyü de bu anlamda bölgemize gelecek ziyaretçiler için büyük bir fırsat. Ayrıca, bölgemizi de daha iyi tanıtabilme konusunda çok önemli bir misyon üstleniyor. Biz de belediye olarak son dönemde bu yönde çalışmalara ağırlık veriyoruz. Dolayısıyla bize ve belediyemize düşen şehrimizin, bölgemizin tanıtımı konusunda hele bir de bu işbirliğinde ortada Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve MEVKA'mız varsa biz sonuna kadar sizlerin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Çünkü, bölgemizin kazanması demek hepimizin kazanması demek. Türkiye'nin, dünyanın neresinde bir Beyşehirli varsa, bu yöreden birisi varsa onların istekleri bizim için emirdir. İmkanlar, fırsatlar verildiği müddetçe bu istekleri yerine getirmeye çalışırız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim