• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi açıldı

Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi açıldı
Çankaya Belediyesi tarafından Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi hizmete açıldı.

Çankaya Belediyesi tarafından Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi hizmete açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çankaya Belediyesinin aralık ayına kadar sürecek olan 25 temel atma ve açılış programı kapsamında Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi'nde bin 260 metrekare üzerine inşa edilen Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi, Nazım Hikmet şiirlerinin bestelenmiş halleriyle şarkılar eşliğinde açıldı. Şenlik havasında geçen açılışta konuşan Başkan Taşdelen, "Güzel bir Çankaya evi açıyoruz bugün. Türkiye çok büyük edebiyatçıların, yazarların ülkesi. Anadolu toprakları çok büyük yazarlar, ozanlar çıkarmış. Çok şanslıyız. Nazım'ın şiire getirdiği yeni anlayışla, çok farkı bir teknik ve üslupla bu şiirleri yazması ve Türkçeyi en güzel kullanan şairlerden biri olması, tabii ki ezilenden yana olması, sömürgeye karşı çıkması, emperyalizme karşı çıkması ve kendi memleketinde yıllarca haksız hukuksuz yere hapis yatmış olması, daha sonra onun bu memleket hasretiyle yazdığı şiirler bütün bunları bir araya getirdiğinizde Türk ulusunun Nazım Hikmet gibi bir şaire sahip olması en büyük gururlarından birisidir" diye konuştu.

"Biz bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşmasını istiyoruz"

Belediye başkanı olduğunda Nazım Hikmet'in adını bir yere vermenin içinde büyük bir hasret olduğunu söyleyen Taşdelen, "Aslında Oran'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ni açtık. Ama Yenimahalle'de de Nazım Hikmet Kültür Merkezi var. Dediler ki, bunlar karışır. Dedim ki karışan Nazım olsun. Gerçekten fiiliyatta iki CHP'li belediyenin olduğu bir ilçede kültür merkezi adı da aynı olunca gerçekten bir zorluk yaşandı. Biz de bu zorluğu aşmak için başka bir değerimizi, Yaşar Kemal'in adını verdik kültür merkezimize. Nazım Hikmet adını da Öveçler'deki bu güzel Çankaya Evimize verdik. Bizim bir hedefimiz var. Biz bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşmasını istiyoruz. Evet biz başarılıyız. Daha da başarılı olmak zorundayız. Çalışmak zorundayız. Bu bizim boynumuzun borcu. Belediye insan için var. Biz sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam edeceğiz. Biz bu memleketi seviyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. Bütün bu hizmetleri Çankaya Belediyesi 7 yıldır bir kuruş borç kullanmadan, kredi almadan yapmıştır. Biz kendi kaynaklarımızla bunları yapıyoruz. Çankaya Belediyesi halkın belediyesidir" ifadelerini kullandı.

Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim