• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Oto galericiler Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı

Oto galericiler Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı
Ankara Oto Galericiler Derneği, belediyenin kendilerine gösterdiği mekanın rant amacı taşıdığını iddia ederek belediye önünde eylem yaptı.

Ankara Oto Galericiler Derneği, belediyenin kendilerine gösterdiği mekanın rant amacı taşıdığını iddia ederek belediye önünde eylem yaptı. Eylem sonunda görevlendirilen heyet belediye görevlileriyle görüştü.

Ankara Oto Galericileri Derneği Başkanı İlkay Kalkan, ekmek teknelerinin kapandıklarını iddia ederek Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplandıklarını açıkladı. Dükkanlarının kapandıklarını belirten Kalkan, kendilerinin istihdam oluşturan esnaf olduğunu kaydetti.

Kalkan, "Dükkanlarımız şuan kapanıyor, bundan dolayı biz mağdur durumdayız. Bizler de artık sokak arasında galericilik yapmak istemiyoruz. Belediyemiz bir yer yapsın gitmek istiyoruz, dükkanlarımızın yapımı bitene kadar orada faaliyete devam etmek istiyoruz. Şuanda yapılmakta olan yere biz karşı değiliz, oraya da bir emek harcanmış orada faaliyete geçsin oraya gidenlere hiçbir zaman gitmeyin demedik. Oraya 550 tane dükkan yapıldı. 1500 üzerinde esnaf var, 14 Ocak'ta belediye meclisinden bir karar çıkıyor, Ankara'da yapılmakta olan siteye taşınma kararı çıkıyor." ifadesinde bulundu.

Şuan yapılan yerin kendilerinin ihtiyacını karşılamadığını dile getiren Kalkan, taşınması istenen yerde bir rant oluşturulduğunu iddia etti. Kalkan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bizler şunu istiyoruz. Osmanlı pazarı yandı belediyemiz ticaret odası yan yana geldi, esnafı mağdur etmediler. Biz onlar gibi bedava dükkan istemiyor. Biz paramızla alalım, bizler bölücü değiliz, bizler esnafız. Bizler bugün ekmeğimize sahip çıkmak için bugün buradayız. Haksızlığa uğradık, haksızlığı ortadan kaldırmak için buradayız. Haklı olduğumuz davada haksız duruma düşmemek için fevri hareketlerde bulunmuyoruz. Bizler düşündük, taşındık, belediye meclisinden ne yapalım arkadaşlar dedik, belediyemize dava açmayalım. En son çare idari mahkemeye başvurduk yürütmeyi durdurmayı kararı aldık."

Zabıtalar tarafından yarın dükkanların kapatılacağını vurgulayan Kalkan, kendilerinin yeri yapılana kadar ticari faaliyetlerini devam ettirmek istediklerini ifade etti. Kalkan, "Bizler yalancı değiliz, bizler gitmek için derneğimizi kurduk. Bizler yerimizde kalalım gibi niyetimiz yok. Bir yer yapılsın bizler de oraya taşınalım. Zoraki değiliz, şölen havasında bir yere gitmek istiyoruz. Bunu herkes duysun, bu kadar insan mağdur. Herkes tedirgin. Bunu belediye başkanımıza rica ediyoruz. Bu karar alınmış ama bu karar istenirse düzeltilebilir. Biz de ondan sonra gideriz. Ülkemizde huzur olacak ki biz ticaretimiz yapalım. İstikrarı bozmak için gelmedik, ekmeğimizle oynanıyor sıkıntı var, biz bu sıkıntıyı halletmek için buraya geldik. Bizi bu anlayışla karşılasınlar.

TOPLANTIDAN OLUMLU SONUÇ ÇIKMADI

Konuşma sonrasında Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı ve beraberindeki üç kişi Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilisi ile görüşmek için içeri girdi. Toplantı devam ederken dışarı çıkan Ankara Oto Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Suat Kansız, dışarı çıkarak "Hepimiz aynı gemideyiz. Hep birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Şuan elimizde olan bu. Şuanda olumlu bir cevap alamadığımızı söyleyebiliriz." dedi.

Açıklama sonrasında olumsuz sonuç olduğunu öğrenen galericiler dükkanlarının kapatılmak istenmesine tepki gösterdi. Galericiler, Akyurt'ta yapılan Otonomi'nin çok pahalı olduğunu ve yapılan yerin rant için yapıldığını iddia etti.

Cihan

Oto galericiler Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı

Oto galericiler Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı

Oto galericiler Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim