• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Otizmli Çocuklardan, Başkan Çakır’a Ziyaret

Otizmli Çocuklardan, Başkan Çakır’a Ziyaret
Otistik Çocuklar Haftası dolayısıyla Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Geçer, beraberinde otizmli öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Malatya...

Otistik Çocuklar Haftası dolayısıyla Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Geçer, beraberinde otizmli öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında 2 Nisan tarihinin "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildiğini belirten Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Geçer, Malatya'da farkındalık oluşturmak, otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla Malatya'da bazı programlar düzenlediklerini kaydetti. Geçer, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla 2 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da İstasyon Kavşağı ile Malatya AVM arasında farkındalık yürüyüşü ve akabinde saat 11.00'de ise Malatya AVM'de sergi açılışı yapılacak. Bütün Malatya halkını farkındalık oluşturmak için programlarımıza davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olarak çok güzel ve meşakkatli bir görev üstlendiklerini belirten Çakır, Malatya'da böyle bir okulun olmasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Çakır, "Her ne kadar ender görülen bir hastalık olsa da Malatya'da da otizmli çocuklarımız var. Sosyal devlet olmak, sosyal belediye olmak toplumun farklı kesimlerini sahiplenmek ve gerekli eğitim fırsatını vermek çok önemli. Malatya'da son yıllarda engellilere ve dezavantajlılara yönelik eğitim birimlerinin açılması ve buraların gerçekten güzel hizmetler vermesi çok önemli. Çocuklarımızla ilgili her tarafta güzel etkinlikler yapılıyor ve farkındalık oluşturuluyor" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Çakır'a bir buket çiçek hediye eden otizmli çocuklara, Çakır da çeşitli hediyeler verdi.

Otizmli Çocuklardan, Başkan Çakır’a Ziyaret

Otizmli Çocuklardan, Başkan Çakır’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim