• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Osmanlı’nın Mirası Gaziantep’te Birleşti

Osmanlı’nın Mirası Gaziantep’te Birleşti
Eski Osmanlı toprağı olan Suriye'deki iç savaş tarihi de vuruyor. Osmanlıya ait antika eşyalar buradaki antikacılar tarafından Gaziantep'e taşındı.

Eski Osmanlı toprağı olan Suriye'deki iç savaş tarihi de vuruyor. Osmanlıya ait antika eşyalar buradaki antikacılar tarafından Gaziantep'e taşındı. Suriyeliler dükkanlarını, Şekeroğlu Mahallesi Zincirli Bedesten karşısındaki Köroğlu sokağında açtı.

Türk antikacıların bulunduğu sokağa, Suriyeli antikacılar da gelince, ortaya muazzam Osmanlı mirası olan antikalar çıktı. Osmanlının eserlerinin Köroğlu sokakta buluşması, antika tutkunlarını da harekete geçirdi. Daha önce boş olan sokak, Suriye'deki Osmanlı antikaları ve Türkiye'deki Osmanlı antikalarının bu sokakta birleşmesinden sonra antika tutkunlarının akınına uğramaya başladı.

Satışlarının çok iyi olduğunu söyleyen antikacılar ise "Osmanlı mirası burada birleşti" yorumunu yaptı. 25 yıldır bu mesleği yaptığını belirten Antikacı Hani Özaslan, "Bu sokakta 6 tane Arap arkadaş dükkan açtı, Hepsi antikacıdır. Böyle olunca burası, Gaziantep sosyetesinin uğrak yeri oldu. Burası Ankara'daki Saman Pazarı'nın bir benzeri konumuna geldi. Şuan Suriyeli arkadaşlarda Gaziantep'te antikacılık yapmaktadır. Hepsi Osmanlı eserleridir. Bu arkadaşların orada dükkanları vardı, mecburiyetten buraya taşıdılar. Gaziantep'te işte bu sokağın içinde hayatlarını sürdürüyorlar. Osmanlı işlemeli vitrin süsleri, cam eşyalar sosyetenin ilgisini çekiyor. Bu eserler ana vatanına geldi insanlarda ana vatanında buluştu" dedi.

Suriye'nin Halep şehrinden gelen Hüseyin Mahmud Sultan ise antikalara gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyleyerek, "İşlerimiz Allah'a çok şükür iyi, 3 yıl önce Halep'ten buraya geldim. Diğer arkadaşların burada olduğunu duyunca bende antika dükkanımı buraya getirdim. Antikaların büyük kısmı Osmanlı dönemine ait" şeklinde konuştu.

Osmanlı’nın Mirası Gaziantep’te Birleşti

Osmanlı’nın Mirası Gaziantep’te Birleşti

Osmanlı’nın Mirası Gaziantep’te Birleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim