• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Osmaniye’de yağışlarla birlikte barajlar dolmaya başladı

Osmaniye’de yağışlarla birlikte barajlar dolmaya başladı
Yaz aylarında kuraklığın hüküm sürdüğü Osmaniye'de son yağışlarla birlikte barajlarda doluluk oranı artmaya başladı.

Yaz aylarında kuraklığın hüküm sürdüğü Osmaniye'de son yağışlarla birlikte barajlarda doluluk oranı artmaya başladı. Drone ile havadan görüntülenen Aslantaş Barajı'nda doluluk oranı yüzde 42 seviyelerinden yüzde 47 seviyelerine ulaştı.

Çukurova'da önemli tarım arazilerine sahip Osmaniye'de yaz aylarında etkili olan kuraklık barajlardaki doluluk oranını ciddi seviyelerde düşürmüştü. Kış aylarında artan yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyeleri de yükselmeye başladı. 2021 Kasım ayında doluluk oranı yüzde 42 seviyelerinde olan Aslantaş Barajı'nda doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 47 seviyelerine ulaştı. Ceyhan Nehri üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacı inşa edilen Aslantaş Barajı'nın doluluk oranının eriyen kar sularıyla birlikte daha da artacağı öngörülüyor.

"Son yağışlar yüzümüzü güldürdü"

Yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranlarının daha da artacağını ifade eden Ziraat Mühendisi Ali Aktaş, "Ceyhan Irmağı üzerinde bulunan Aslantaş Barajı'nın 2021 Kasım ayında doluluk oranı yüzde 42 seviyelerindeyken 2021 Aralık ayı itibariyle yüzde 47'ye ulaştı. Yani yüzde 5'lik bir artış görünmektedir. Yağışların iyi gitmesiyle beraber biz seviyenin daha da yükselmesini bekliyoruz. Geçen yaz aylarında yağışların hiç olmaması barajlardaki su seviyelerini çok düşürmüştü. Son yağışlar yüzümüzü güldürdü. Rahmetin yağmasın daha da bekliyoruz. Barajlardaki seviyelerin daha da yükseleceğinden umutluyuz" diye konuştu.

Öte yandan 28 Kasım-28 Aralık 2021 tarihleri arasında Berke Barajı'nda doluluk oranı yüzde 57'den 59'a, Kalecik Barajı'nda doluluk oranı yüzde 19'dan 26'ya, Mehmetli Barajı'nda doluluk oranı yüzde 21'den 23'e yükseldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim